Германците най-много се тревожат от Тръмп
Секция: СВЯТ
06 Септември 2018 17:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Германците най-много се тревожат от Тръмп

/КРОСС/ Най-голям източник за тревогите на германците са политиките на президента на САЩ Доналд Тръмп, сочи проучване на застрахователна компания за страховете на гражданите на най-голямата икономика в ЕС, предаде АФП.

Политиките на Тръмп са посочени като основна причина за тревога от 69% от анкетираните в годишно проучване, в което миналата година №1 бе тероризмът, който сега отива на пето място.

„Над две трети от германците имат силни опасения, че политиките на Доналд Тръмп правят света по-опасно място“, заяви ръководителката на проучването Бригите Рьомстед.

Вторият най-силен фактор за тревога тази година е масовата имиграция (посочен от 63% от респондентите), следван от социалните напрежения, които такава вълна създава (също 63%), сочи анкетата сред над 2300 души

Следващото най-силно безпокойство – т.е. на четвърто място с 61%, са общите съмнения на германците в капацитета на политиците им да се справят с комплексните проблеми, пред които са изправени.

Тероризмът е №5 сред страховете с 59%, следван от дългови проблеми в еврозоната, за които могат да платят данъкоплатците в Германия, политически и религиозен екстремизъм, природни бедствия, свързани с промени в климата, други екологични проблеми и зависимостта друг да се грижи да тях на преклонна възраст.

Анкетата е извършена пред юли сред 2335 граждани на Германия над 14-годишна възраст, на които били зададени 21 въпроса. Проучването „Страховете на германците“ се прави от 25 години от института „Инфоцентър“ на застрахователната компания R+V.