Вижте новата луксозна Tesla Model S 75D на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018
Секция: Автомобили
07 Септември 2018 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Вижте новата луксозна Tesla Model S 75D на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018

/КРОСС/ Макар и често критикуван заради смелите си медийни кампании, Илон Мъск и Tesla отдавна са синоними на визионерство и иновации, които променят света. Tesla Roadster дори полетя в космоса, за да покаже безкрая на футуризма в мобилността. Но от самото си създаване Tesla бе налаган като най-добрият електрически автомобил. Превърна се в еталон за автономен пробег сред електромобилите, а след това и във флагман за ускорението и по-бързото зареждане на батериите, за да подготви целия комплекс от услуги и инфраструктура, оформящи транспорта на бъдещето. И когато редица други автомобилни производители също набраха скорост и предложиха не по-малко ефективни и по-евтини алтернативи, Tesla извади нов коз – настани лукса на премиум сегмента в електрическите автомобили.

Един от най-атрактивните автомобили във високия клас - Tesla S 75D, модел 2018 е вече в България и ще може да бъде видян на първото електромобилно изложение у нас - ELECTRO MOBILITY EXPO 2018. Автомобилът, който Top Rent A Car ще покаже от 13-ти до 16-ти септември в Sofia Ring Mall е изцяло електрически, с изящна визия, задвижване на 4-те колела, два електромотора - за предното и задното задвижване. Максималната скорост от 225 км./ч. и дългия му пробег - до 500 км с едно зареждане - правят този електроавтомобил наистина уникален. От Tesla обявиха в средата на миналата година, че плaниpaт cepия oбнoвлeния нa Моdеl Ѕ и Моdеl Х, c ĸoитo aвтoмoбилитe щe cтaнaт oщe пo-бъpзи. И резултатът е налице - електродвигателят е с впечатляващата мощност от 332 к.с. и ускорява до 100 км. само за 4.4 секунди.

Освен луксозният салон, удобства и редица улеснения при шофиране, в които ще се уверите сами, в модела има внедрени редица системи за сигурност. Електрическото задвижване на Tesla S е разположено под алуминиевата клетка на автомобила в собствена подрамка, което намалява центъра на гравитация и минимизира риска от преобръщане. Алуминиеви колони, подсилени със стоманени релси, посрещат страничните удари, за да защитят пътниците и същевременно подобряват здравината и устойчивостта на покрива. В случай на авария, шест въздушни възглавници предпазват пътниците отпред и отзад, а източникът на електрозахранване с високо напрежение се изключва автоматично.

Top Rent A Car ще покажат на ELECTRO MOBILITY EXPO 2018 още един електрически автомобил – двуместният Renaut Twizy. Това е електромобил с революционен дизайн, създаден за града. За него казват, че дава свобода, защото никога няма да се чудите къде да паркирате, а вратите тип „крила“ се отварят вертикално, за да направят паркирането още по-лесно. Симпатичният градски мъник с автоматична скоростна кутия развива максимална скорост от 80 км.ч. и може да измине между 50 и 100 км. с едно зареждане на батерията. Нейният обем е 17 kWh и се зарежда изцяло за едва 3.5 часа.

Като говорим за градски електромобил, не можем да пропуснем Volkswagen e-up! - „детето чудо“ на електромобилността, който също ще бъде изложен в Sofia Ring Mall. Вече година над 50 автомобила от модела кръстосват улиците на София с услугата за споделена мобилност на Spark - Your electric drive. Е-up! ускорява за 12.4 сек. до 100 км., а максималната скорост достига завидните 130 км.ч. С едно зареждане на батерията се изминават до 160 км, а време за зареждане зависи от зарядната станция - от 4-6 часа на AC 3,6 kW до едва 30 минути на DC 40 kW.