Бургас посреща Райна Кабаиванска и най-добрите й ученици в Международния ден на музиката
Секция: КУЛТУРА
07 Септември 2018 14:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бургас посреща Райна Кабаиванска и най-добрите й ученици в Международния ден на музиката

/КРОСС/ Голямата българска оперна актриса и почетен гражданин на Бургас - Райна Кабаиванска, се завръща по покана на кмета Димитър Николов в родния град след близо 10-годишно отсъствие.  

На  1 октомври, Международен ден на музиката, от 19 часа в залата на Държавна опера - Бургас и в акомпанимента на нейния симфоничен оркестър, тя ще представи Галаконцерт на лауреатите на своя XVIII Международен майсторски клас в Нов български университет и стипендиантите на фонд "Райна Кабаиванска" за 2018 година. На събитието ще прозвучат арии и ансамбли от прочути опери под диригентството на маестро Найден Тодоров. Билети за концерта ще бъдат пуснати в продажба през следващата седмица.

За последно Райна Кабаиванска посети Бургас на 26 септември 2009 г., отново по покана на кмета Димитър Николов. "Желая на моя град един дълъг и светъл път в бъдещето" - това послание остави тя след себе си тогава. Нека я посрещнем отново със същата добра енергия, както през 2009 г., и да й покажем, че Бургас се гордее с Райна Кабаиванска!