Полицията в Пловдив започна проверка по сигнал за шофьор, ударил жена и болния ѝ съпруг, возен от линейка
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Септември 2018 17:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полицията в Пловдив започна проверка по сигнал за шофьор, ударил жена и болния ѝ съпруг, возен от линейка

/КРОСС/ Полицията в Пловдив проверява сигнал, че шофьор на джип е набил двама съпрузи, единият от които бил с инсулт в линейка. Инцидентът беше огласен във Фейсбук с призив да бъде открит водачът.

Мъж на име Лазар Станев публикува в групата "Забелязано в Пловдив" разказ на жена, като пояснява, че тя е дъщеря на потърпевшите и негова позната. Той призовава, ако някой е станал свидетел на инцидента, да се свърже с него на лични съобщения. Прилага и снимки на джип, чиито номера се виждат, като на един от кадрите са и лекарката и шофьорът на линейката, които са излезли навън и гледат отминаващия автомобил.

Историята е качена в социалната мрежа и от администраторите на групата "Пловдив", на която също е изпратена. Заради липсата на конкретна информация за потърпевшите, някои потребители се усъмниха, че историята може да не е вярна или преувеличена.

По случая е образувана проверка в Трето РУП в Пловдив, докладвано е и в прокуратурата, но до момента все още няма доказателства за побой, заявиха неофициално от МВР и отказаха подробности. Уточниха обаче, че въпросният шофьор е установен и ще се изяснява има ли той вина и каква.

Според разказа на 5 септември линейка взела бащата на жената, за да го транспортира от Велинград до Пловдив след изкаран преди дни инсулт. Майката пък се качила на семейния автомобил и следвала медиците, които разпоредили двете коли да се движат бавно и внимателно.

В Пловдив, на кръстовището на Захарна фабрика, джип BMW засякъл колата на майката и застанал между нея и линейката. Съпругата на болния мъж опитала да се пререди пред джипа, което ядосало шофьора му. Той излязъл от автомобила и нанесъл на жената удар с юмрук. Свидетел на случката станал и болният мъж, който видял всичко през прозореца на линейката. Въпреки слабото си физическо състояние, той успял да отвори вратата на линейката, като се опитал да защити жена си. В резултат шофьорът на BMW-то напада и него. От шока болният мъж припаднал, а биячът напуска мястото на инцидента.

"Това, което ще помоля вас, като читатели, е да разгласим случая и ако е възможно някой, който е присъствал на въпросното кръстовище-на Захарна фабрика, на 05.09.2018, в 11:30-11:34 сутринта и има желание да съдейства, да се свърже с полицаите на 3то РПУ Пловдив или с редакцията Ви като свидетел. Прилагам снимки на колата на въпросния "джентълмен". Да се знае. Може пък и да го накараме да се срамува. СПОДЕЛЯЙТЕ! Нека намерим този боклук!!", се призовава накрая в публикацията.