Путин се срещна с върховния лидер на Иран
Секция: Русия
08 Септември 2018 09:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Путин се срещна с върховния лидер на Иран

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин се срещна с върховния лидер на Иран аятолах Али Хаменей след тристранната среща с Турция за сирийския конфликт.
Срещата се фокусира върху назряващата военна операция в сирийската провинция Идлиб, последния бастион на опозицията срещу президента Башар ал Асад, чиито съюзници са Русия и Иран, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Иран и Русия могат да работят заедно, за да възпрат Америка, заяви аятолахът по време на срещата с Путин, допълни иранската агенция Фарс нюз.

"Един от въпросите, по които двете страни могат да сътрудничат, е този за възпиране на Америка", каза Али Хаменей и предупреди, че "Америка е опасност за човечеството".

По-рано президентите на Турция, Иран и Русия - Реджеп Тайип Ердоган, Хасан Роухани и Владимир Путин, събрали се в Техеран за среща на високо равнище, посветена на Сирия, излязоха с общо заявление, в което потвърдиха, че страните им имат намерение да продължат своето сътрудничество до пълното изтребване на терористичните групи в арабската държава.

"Страните потвърждават намерението си да продължат сътрудничеството помежду си, за да може да елиминират "Ислямска държава", "Джебхат ан Нусра" и другите групи и лица, които са определени за терористи от Съвета за сигурност на ООН", пише в официално заявление.

Те също така заявиха, че са ангажирани за суверенитета, независимостта, единството и териториалната цялост на Сирия, както и към принципите и целите на ООН.