ГДБОП разби наркобанда в Бургаско
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2018 13:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ГДБОП разби наркобанда в Бургаско

/КРОСС/ ГДБОП разби организирана престъпна група за разпространение, производство и отглеждане на наркотици. Операцията е проведена на територията на Бургаска област. В хода акцията са арестувани 12 души. На четирима от тях са повдигнати обвинения. Претърсени са жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са около 1 кг различни видове наркотични вещества, газово оръжие, ножове и палки, а в дома на лидера на групата са открити над 15 000 лв. Групата е се занимавала със заплахи и побои.

В рамките на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в жилища и ползвани от задържаните леки автомобили. Иззети са различни видове наркотични вещества - суха зелена тревна маса - канабис, метамфетамин, кокаин, хашиш. Открити са 48 растения от рода на конопа, 18 от които били отглеждани в специално оборудвано за целта помещение на къща.

По първоначални данни групата е действала от началото на тази година на територията на страната и Бургаска област. Установено е, че участниците са прибягвали до използването на насилствени методи - заплахи и побои, при осъществяване на престъпната си дейност.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под надзора на Специализираната прокуратура.