Вицепрезидентът отиде при ранените от буса, шофьорът на ТИР-а е задържан
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2018 14:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вицепрезидентът отиде при ранените от буса, шофьорът на ТИР-а е задържан

/КРОСС/ Вицепрезидентът Илияна Йотова посети разградската болница, за да се информира лично за състоянието на пострадалите при катастрофата между ТИР и микробус. Тя е патрон на Осмия капански събор в село Садина и след като научила за пътния инцидент с 18 души от село Срацимир, веднага тръгнала към Разград.

Илияна Йотова, заедно с окръжния прокурор Тихомир Тодоров, е разговаряла с пострадалите и с лекарите, след което отпътува от Разград.Най-тежко е състоянието на 81-годишния дядо Еньо от Срацимир, който е в кома, със съчетани травми и опасност за живота. Останалите пострадали са контактни, с различни фрактури и наранявания, съобщи окръжният прокурор на излизане от болницата. По неговите думи Йотова е предложила да окаже помощ и е попитала има ли нужда от кръводаряване, но лекарите са заявили, че разполагат с всичко необходимо.

Водачът на тира - 48-годишният П.С. от Разград, е задържан, тъй като е карал с несъобразена с пътните условия скорост, уточни Тодоров, цитиран от БТА.

Тежката катастрофа, която затвори пътя от Разград за Попово, стана малко след 10 ч. днес. Микробус "Форд Транзит" със силистренска регистрация и разградски тир се удариха челно на един от завоите към местността "Пчелина". В буса, шофиран от 57-годишния П.Ш., пътували 17 души - пенсионери от силистренското село Срацимир, които отивали на събор в поповското село Садина. При сблъсъка бусът се преобърнал в крайпътното дере. Всичките 17 пътници и водача на буса бяха откарани в Многопрофилната болница за активно лечение в Разград.