Предстоящи събития в страната на 9 септември
Секция: Предстоящи събития
09 Септември 2018 07:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи  събития в страната  на 9 септември

/КРОСС/ София.
От 17.00 часа Градският съвет на БСП-София, съвместно с Градския съвет на БАС, ще поднесат цветя на паметника на Незнайния воин. В 17.10 часа ще бъдат поднесени цветя на възстановената паметна плоча на Марин Боев до алпинеума в Княжеската градина, а в 17.20 часа - на паметника на Съветската армия. В събитията ще участват народни представители и общински съветници. В 17.30 часа от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила. В 18.00 часа започва тържественият митинг на Братската могила.

***
София.
В 9.00 часа от София ще тръгне поклоническо пътуване за Македония по повод 180 години от рождението на Старозагорския митрополит Методий Кусев-Кусевич.

***
Благоевград.
От 10.30 часа евродепутаът Момчил Неков ще се включи в традиционните чествания на Братската могила по случай 9 септември с актива на БСПБлагоевград. В 13.00 часа ще участва в гроздобера в село Ласкарево, община Сандански.

***
Варна.
От 18.00 часа на Пантеона в Морската градина градското ръководство на БСП - Варна по традиция и тази година ще отбележи 74-ата годишнина от победата над хитлерофашизма със специална програма и поднасяне на венци и цветя на Паметника-костница.

***
Варна.
От 20.00 часа в СОК-Камчия ще бъде официално закрито мащабното обучително събитие на БМЧК „Академия за доброволци".

***
Враца.
От 13.00 часа до 18.00 часа врачани ще имат възможност да се запишат и да участват в тренировките и демонстрациите на националната кампания „Избери снукъра 2", заедно с квалифицирани треньори.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа на стадион „Захарни заводи" ще се проведе среща от първенството на футбол 9 между ФК „Долна Оряховица"-гр. Долна Оряховица и ФК „Янтра 2013"-Габрово.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в местността Копривките на парк „Родопи" ще започне официалната част на Деветосептемврийския събор на социалистите от Пловдив и областта „Копривки 2018".

***
Пловдив.
В Пловдивския културен институт известният кубински танцьор, инструктор и хореограф Османи Сегура ще представи интересни уроци по кубински танци.

***
Пловдив/с. Старосел.
От 11.00 часа в големия комплекс за винен и СПА туризъм „Старосел" ще бъде дадено началото на гроздобера в селото.

***
Русе.
От 16.00 часа на ул. „Александровска" 86 срещу училище „Отец Паисий" ще бъде представена книгата „Ежедневник #Аз живея".

***
Самоков/с. Клисура.
От 14.00 часа в центъра на с. Клисура ще се проведе протест срещу трагичното състояние на пътищата в общината.

***
Смолян.
От 19.30 часа на Амфитеатъра на Стария център ще бъде пряко излъчен волейболния мач за мъже между България и Финландия.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в кукления театър ще се играя постановката „Снежанка и седемте джуджета" по Братя Грим.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа на стадион „Берое" ще се проведе приятелски сблъсък между известни актьори и професионалния отбор на „Берое". Кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще открие благотворителния мач.

***
Хасково.
От 9.30 часа в зала „Спартак" ще се състои открит турнир по тенис на маса за деца.

***
Хасково.
От 9.30 часа на тенис кортовете „Хасково" ще се проведе турнир по тенис на корт.

***
Хасково. Между 10.00 часа и 14.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе националната инициатива „Стара хартия за нова книга".

***
Хасково.
От 16.00 часа на стадион „Хасково" ще се проведе международна игра „Можем заедно".

***
Хасково.
От 18.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Фолклорен танцов ансамбъл „Хасково", а в 19.00 часа на Балет „Тангра". В 20.00 часа ще се проведе флашмоб „Граждани на Европа".