Преглед на печата на 9 септември
Секция: Преглед на печата
09 Септември 2018 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата на 9 септември

/КРОСС/ Пенсионерски хор от силистренското село Срацимир е в болница, след като бусът му се преобърна в дере край Разград в катастрофа. Самодейците отивали на събор в поповското село Садина. Возилото било оборудвано с колани, но пътниците не ги били сложили, пише по темата вестник 24 часа.

Изданието акцентира и на казаното от вицепремиера Красимир Каракачанов, че оставките на министъра на транспорта Ивайло Московски, на регионалното развитие Николай Нанков и на вътрешните работи Валентин Радев заради инцидента в Своге бяха прибързани. Според Каракачанов тримата нямат лична вина за трагедията, при която загинаха 17 души, пише още вестникът.

Бизнесменът Миню Стайков и шуреят му да останат в ареста. Това реши след близо тричасово заседание Специализирания наказателен съд. Освен тях в килията остава синът на кмета на Карнобат Георги Димитров - Иван, информира в публикация Телеграф.

За идеята на столичната колегия на Българския лекарски съюз за създаване на Фонд за подпомагане на млади лекари, които да се обучават в чужди болници, докато специализират, пише 24 часа. Приоритети за избора на специализанти за обмен в чужбина ще са областите, е които има дефицит на кадри, обяснява вестникът.

Шопската салата е създадена от български майстор - готвачи през 1955 година, съобщава Телеграф и уточнява, че един от майсторите напълнил голяма метална чаша за шампанско, с нарязани домати, краставици, печени чушки, лук и я обърнал в чиния, при което се получил малък купол. Върху нгео настъргали сирене, разказва пред Телеграф доайенът на българския туризъм Петър Дойчев.