Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
10 Септември 2018 08:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/"Цените масово тръгнаха нагоре", пише "Сега" на първа страница. Започна великото поскъпване на основните стоки и услуги - на горивата, отоплението, хляба, кредитите. Тази година инфлацията се завърна и всички го усещаме. Според коментара на "Сега", задаващото се увеличение на природния газ от октомври ще доведе до лавинообразно поскъпване, първо на парното и топлата вода. Бензинът и дизелът вече са доста по-скъпи от миналата година. Пекарните очакват двоен удар и в цената на хляба, защото и житната реколта тази година не е добра.

Според "Земя", белият хляб ще струва 1 лев и 40 стотинки. Хлебопроизводители са пояснили, че поскъпването ще е 10 на сто заради цената на брашното. От браншовите организации припомнят, че хлябът вече поскъпна през август.

Една четвърт от пенсионерите у нас живеят с пенсия до 200 лева, пише "24 часа", като се позовава на данни на Националния осигурителен институт. Най-ниските пенсии са в Разград - 287 лева средно.

Поне 250 лева са необходими за подготовката на ученик в семейството, са изчислили от "Стандарт". Осмокласниците излизат най-скъпо.

"Тихо и дискретно оглеждат в ГЕРБ трима за министри", пише "24 часа". Едно е сигурно - новите министри ще бъдат свързани с ГЕРБ. Оглеждани са поне десетина депутати и заместник-министри, пише още вестникът.

Според "Труд", оставките минават в сряда в парламента и с гласовете на ГЕРБ. Решението на премиера Борисов да се раздели с трима министри било сериозно и мотивирано, са коментирали високопоставени източници от управляващата партия пред изданието.

"Дума" подчертава, че Караянчева и Цветанов са в противоречие от кого зависят рокадите в кабинета. Вестникът има предвид изявленията на двамата в медиите.

"Трафиканти окупираха селата Владо Тричков и Иваняне", алармира "Телеграф". Каналджиите държат мигранти в необитаеми вили в тези две села по 24 часа, след което ги превозват със стари микробуси с чужди номера. От МВР са доверили на вестника още, че трафикантите имат и определени точки на прекачване на мигрантите - преди Бургас и след Пловдив.

Според финансиста Емил Хърсев, намирането на десет милиона лева в брой при обиските на бизнесмените Арабаджиев и Стайков не означава, че те са извършили престъпление. В интервю за "Труд" той пояснява, че нито е престъпно, нито е укоримо някой да съхранява такава голяма сума в брой в дома си. "...от всичките дела и приказки остава най-вече лошата дума", обобщава финансистът.

"Стандарт" показва със снимки какво има зад оградите на домовете на Арабаджиеви и Стайкови. Маринела и Ветко предпочитали барок и позлатени скулптури. Рени и Миню си падали по модерните и изчистени спални и всекидневни, пояснява вестникът.