Блексирама получи Удостоверение за зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2018 10:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Блексирама получи Удостоверение за зелена енергия от ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги

/КРОСС/ ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги връчи Удостоверение за използването на 100 % зелена енергия на Блексирама АД. Удостоверението беше връчено на г-н Марко Стойчев, Зам. изпълнителен директор на голф комплекс BlackSeaRama Golf & Villas на Северното Черноморие, от г-н Богомил Недевски, Началник отдел Продажби на ключови клиенти. Със закупуването на енергия от възобновяеми източници Блексирама АД заявява своята активна ангажираност в процесите и мерките за опазване на околната среда.

Блексирама АД и ЕНЕРГО-ПРО Eнергийни Услуги  са дългогодишни партньори на свободния пазар на електроенергия в България и Удостоверението за зелена енергия е елемент от последователната политика  на двете дружества в посока имплементиране, поддържане и развитие на екосъобразен бизнес мениджмънт.

„ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги е първата компания, която прегърна идеята за зелена енергия в своя кауза и я развива, създавайки общност от партньори, споделящи визията за едно по-чисто бъдеще. Ние вярваме, че това е пътят за съхранение на природата за следващите поколения и за утвърждаване на страната като предпочитано място за спорт, отдих и туризъм.“, заяви г-н Недевски.

ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги насърчава производството и търговията с електроенергия, генерирана по екологичен начин. Компанията издава Удостоверения за зелена енергия в уверение на това, че продадената електрическа енергия е произведена изцяло от възобновяеми източници. Документът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенция за устойчиво енергийно развитие, които са собственост на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги.