Николай Николов: Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. "Христо Ботев" как ще реши проблемите със сигурността им
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2018 15:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Николов: Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. "Христо Ботев" как ще реши проблемите със сигурността им

/КРОСС/ Общинският съветник от БСП внесе подписка с над 1000 имена на граждани срещу травеститите и хамалите в СО, входира и питане към кмета на София.

Настоявам кметът Йорданка Фандъкова да каже на живеещите в района на бул. "Христо Ботев" граждани как ще реши проблемите със сигурността им. Това заяви общинският съветник от БСП Николай Николов, който днес внесе в Столична община подписката срещу травеститите и хамалите. По този повод той входира и питане към кмета.

Както е известно, общинският съветник от групата на социалистите инициира подписка и за 8 дни в края на август събра над 1000 имена на граждани срещу незаконното присъствие на травестити и хамали в района на площад "Македония", по бул. "Христо Ботев" и вътрешнокварталните улички в карето между бул. "Александър Стамболийски" и Петте кьошета. Чрез подписката гражданите настояват и за денонощно полицейско присъствие в посочения район.

"Въпросите в питането са съвсем конкретни и са свързани с тези, които бяхме поставили в подписката, коментира Николай Николов. - Адресирам ги лично към кмета Йорданка Фандъкова, тъй като тя не веднъж на сесии на СОС е заявявала, че лично отговаря за сигурността на гражданите в града ни. Да припомня само, че от години общинските съветници от БСП настояваме за заместник-кмет по сигурността. Фандъкова обаче постоянно отказва и смело заявява, че това е нейн ангажимент. Затова сега я питам конкретно от името на над 1000 души, живеещи в района на пл. "Македония" и бул. “Христо Ботев” в отсечката между бул. “Александър Стамболийски” и Петте кьошета. На конкретните ми въпроси очаквам конкретни отговори. И няма да приема обяснения, че не разполага с правомощия да се справи. Тя е кмет и лично отговаря за сигурността в столицата. Факт! Чрез мен гражданите се обръщат към нея и очакваме тя да разреши проблемите. Как ще го направи, това е нейна работа. Тя е отговорното лице, което трябва да намери начин да работи със СДВР, НАП, ЦГМ, Столичния инспекторат, районните отдели за сигурност и т.н. Кметът трябва да поеме отговорност най-накрая и да упражни контрол. Ако не го направи, ще означава, че не се справя със задълженията си. Фактите са си факти".