Предстоящи събития в страната за 11 септември
Секция: Предстоящи събития
11 Септември 2018 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 11 септември

/КРОСС/ София.
От 11.50 часа президентът Румен Радев ще проведе среща с председателя на парламента на Република Сърбия Мая Гойкович на „Дондуков" 2. От 14.00 часа президентът ще награди посланика на Република Хърватия у нас Лйерка Алайбег с орден „Мадарски конник" първа степен. От 15.00 часав Гербовата зала на „Дондуков" 2 президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще удостои български военнослужещи с орден „За военна заслуга" първа степен.

***
София.
От 09.30 часа председателите на парламентите на България и Сърбия Цвета Караянчева и Мая Гойкович ще се срещнат в сградата на Народното събрание. От 10.10 часа те ще направят изявления. Визитата ще продължи с полагане на венец пред паметника на Незнайния воин.

***
София.
От 17.00 часа в Литературен кът до паметника на Алеко Константинов на бул. „Витоша" министърът на културата Боил Банов ще даде началото на шестото издание на „Алея на книгата".

***
София.
От 17.00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на приятелската футболна среща между отборите на Националната гвардейска част (НГЧ) и Кралските военновъздушни сили (ВВС) на Обединеното кралство „Икарус", която ще се играе на Националния стадион „Васил Левски".

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе жребий за определяне на поредните номера на партиите и коалициите, регистрирани в Централната избирателна комисия (ЦИК), в бюлетините за гласуване в частичните избори за кметове, насрочени за 14 октомври 2018 г. Жребият ще се състои в заседателната зала № 42 в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І" № 1.

***
София.
От 11.00 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме швейцарския си колега д-р Игнасио Касис в МВнР. След края на срещата, около 12.00 ч, двамата министри ще направят съвместни изявления за медиите.

***
София.
От 11.30 часа СДС ще предостави на Държавна агенция „Архиви" архива на партията за съхранение и дигитализиране. Събитието ще се състои на ул. „Г. С. Раковски" 134, ет. 5. На него ще присъстват председателят на Държавна агенция „Архиви" доц. д-р Михаил Груев, председателят на СДС Румен Христов и членове на ръководството на партията.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на сдружение „Клъстер на малките и средни износители". На събитието ще бъде представен проектът „Подкрепа за развитие на Клъстер на малките и средни износители" по процедура „Развитие на клъстери в България" по ОП „Иновации и конкурентоспособност".

***
София.
От 13.00 часа в зала 238 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" №1 ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по правни въпроси.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране. На нея ще бъде обсъдена нормативната уредба в инвестиционния процес и отговорността на участниците в него, ще бъдат очертани ясни правила в целия инвестиционен процес, свързан със строителството и др.

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по трансплантация по въпроси, свързани с донорството и трансплантациите в България.

***
София.
От 18.00 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще присъства на тържествено събрание-концерт, посветено на Деня на свободата 9-и септември. Събитието ще се състои в читалище "Кирил и Методий" в "Красна поляна" (бул. "Възкресение" №64).

***
Бургас.
От 10.00 часа служителите на служителите на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас ще чистят пространството около Укритието за наблюдение на птици към Поддържания резерват „Атанасовско езеро" и Пътеката на Саблеклюна.

***
Бургас.
От 13.30 часа ще бъде открита новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации в жк. „Меден рудник".

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иво Иванов ще приема граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Добрич.
От 11.00 часа по инициатива на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще се проведе ежегодната дарителска кампания на хляб, произведен от ръж по проект „Хляб на мира". Събитието ще се състои в сградата на Областен съвет на Български Червен кръст - Добрич.

***
Дупница.
От 10.00 часа Общинският съвет в Дупница ще проведе извънредно заседание, на което ще бъде обсъдено предложение за безвъзмездно прехвърляне на правото на собственост върху язовири-публична общинска собственост, находящи се на територията на Община Дупница в полза на държавата, съгласно предоставената възможност, посочена в Закона за водите.

***
Карлово.
От 10.00 часа в зала „Васил Караиванов" на Община Карлово на ул. „Петко Събев" 1 Икономическият екип на Представителството на ЕК в България ще представи ключовите документи и специфичните за страната препоръки в рамките на Европейския семестър 2018.

***
Карлово.
От 11.00 часа в заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по теми, свързани с приключила успешна проверка относно изпълнението на изискванията за пречистване на отпадни води и управление на отпадъците, както и готовността за новата учебна 2018/2019 година.

***
Разлог./с. Баня.
От 12.30 часа пред кметството на с. Баня, община Разлог, лидерът на БСП Корнелия Нинова ще даде брифинг за представителите на медиите.

***
Смолян.
От 09.00 часа в конферентната зала на хотел „Кипарис алфа" ще се проведе петата работна среща на Басейнова дирекция Източнобеломорски
район /БД ИБР/ за обучение и информиране на заинтересованите страни по проблеми, свързани с наводненията.

***
Смолян.
От 10.00 часа Общински съвет - Смолян ще проведе редовното си заседание.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в парк-хотел „Стара Загора" ще се проведе среща-дискусия „Среща на бизнеса в Стара Загора и региона".

***
Шумен.
От 11.30 часа на бул. „Славянски" преди площад „Кристал" ще се проведе изнесен брифинг на ОДМВР-Шумен преди началото на новата учебна година и старт на нова кампания свързана с безопасността на децата.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг за готовността за новата учебна година в община Шумен.