Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
12 Септември 2018 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/"Избират между задължителна здравна застраховка от 12 лева или много здравни каси" - под това заглавие "24 часа" обобщава планираните промени, които в момента се обсъждат от здравното министерство, пациентски и съсловни организации. След като се чуят всички мнение идеите за промяна на здравния модел ще бъдат представени на кръгла маса на 26 септември, пише "24 часа".

В "Сега" темата е представена под заглавието: "ГЕРБ ще въвежда по-скъпо здравеопазване". Вестникът изтъква, че освен задължителна застраховка, предложените от министър Ананиев промени в най-добрия случай ще запазят сегашното доплащане в брой за медицински услуги. Евентуалните промени предвиждат единствено пациентите да плащат още повече, обобщава "Сега".

"На ход е бизнесът", пише в позиция на първата страница на "Труд" относно вчерашното изявление на премиерът Бойко Борисов, че заплатите в държавния сектор ще бъдат увеличени с 10 процента от догодина. Сигурно ще има недоволни сред останалите трудещи се, продължава позицията и заключва, ако бизнесът не последва правителството, какво светло бъдеще ще създаваме?

Като "коледен подарък от Борисов и Горанов" определя увеличението на бюджетните заплати "Стандарт". "Дефицитът идва, когато комунистите са на власт", цитира изданието думи на министър-председателя.

"Хранилка" е озаглавен коментар по темата на "Дума". Бюджетът е хранилка за чиновниците, 90 процента от които са назначени с политически протекции на управляващата през последните 10 години партия. При "омразната" тройна коалиция, в която доминираха "комунистите", икономиката регистрираше значително по-високи темпове на растеж, гласи коментарът, в който се изтъква, че ГЕРБ са се провалили в реформирането на държавния сектор, тъй като "администрацията е средство за политически контрол".

"Може ли 7 лева да бутнат Борисов", пита в коментар на "Земя" относно очакваното поскъпване на живота заради цените на природния газ. Увеличенията в стойността на стоки от първа необходимост ще бъдат драстични, както в началото на прехода, гласи текстът, според който Борисов увеличава чиновническите заплати, защото печели изборите заради "добре нахранената армия от чиновници и техните близки" и с "нагласени обществени поръчки за бизнеса".