Предстоящи събития в страната за 13 септември
Секция: Предстоящи събития
13 Септември 2018 07:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 13 септември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 в зала 347 вицепрезидентът Илияна Йотова ще проведе среща с министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита.

***
София.
От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 15.00 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с министъра на външните работи и международното сътрудничество на Кралство Мароко Насер Бурита.

***
Стара Загора/с. Могилово.
От 11.30 часа в лозовия масив на изба „Мидалидаре Естейт" министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов ще открие гроздобера в село Могилово, община Чирпан, област Стара Загора.

***
София.
В 11.45 часа вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева ще приеме министъра на външните работи на Кралство Мароко Насер Бурита. Около 13.10 часа двамата ще направят изявление за медиите.

***
София.
От 12.00 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще даде пресконференция, на която ще представи напредъка при подготовката на Закона за социалните услуги. Събитието ще се проведе в зала „Пресцентър" на Министерството на труда и социалната политика.

***
София.
От 9.00 часа в сградата на Министерството на околната среда и водите (бул. „Мария Луиза" 22) Европейският център за знания в областта на ресурсната ефективност (EREK) ще проведе семинар на тема „Ресурсна ефективност в туристическия сектор".

***
София.
От 10.30 часа в зала „Роял І" на хотел „Балкан" МОСВ организира пресконференция по проекта за Национална стратегия за адаптация към изменението на климата.

***
София.
От 9.30 часа ще се проведе редовно заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се проведе международна конференция на тема „Заедно срещу завладяването на държавата: иновативни методи за разследване на измамите с европейските средства за земеделие", организирана от Центъра за изследване на демокрацията.

***
София.
От 9.30 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Марчело Д., Янко П.

***
София.
От 10.00 часа започва заседание на Столичният общински съвет.

***
София.
От 10.00 до 13.00 часа в „Перото" ще се състои затворено събитие на Центъра за приобщаващо образование.

***
София.
От 10.00 часа Софийски градски съд ще заседава по въззивната мярка на Пеньо Мангъров, арестуван по обвинение за изнасилване.

***
София.
От 10.00 часа в V състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължение в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гроздан Т., Иван П., Калоян Г. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Sofia Ring Mall ще бъде открито първото специализирано изложение за електромобили в България - ELECTRO MOBILITY EXPO 2018.

***
София.
От 10.30 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Бисер Х. и Ивайло И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей З., обвинен в подкуп.

***
София.
От 10.30 часа в зала 3 на Cine Grand в Sofia Ring Mall ще бъде открита конференцията „Развитие на електромобилността в България".

***
София.
От 10.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен Индекс на успешното училище на Център за приобщаващо образование и национално - представително проучване „Благополучието на учениците в 7-ми клас".

***
София.
От 11.00 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Станислав М. и Крум Р., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на ул. „Леге" 4 Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще представи информация за хода на изпълнение на проект „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи".

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Следствения отдел към Софийската градска прокуратура на бул. „Монтевидео" ръководителят на Софийска градска прокуратура Емилия Русинова ще открие специално помещение, предназначено за разпити на деца, извършители на престъпления - т.нар. „Синя стая". На откриването ще присъстват зам.-министър на правосъдието Евгени Стоянов, Даниела Машева, член на Висшия съдебен съвет и председателят на Софийския районен съд Александър Ангелов .

***
София.
От 13.00 в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП „Възраждане", по време на която ще бъдат представени данни за злоупотребите при строежа на т. нар. „Свинска ограда" по границата с Румъния, за чумата по свинете и за „чумата в Странджа".

***
София.
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван С., Янко К., Николай Х. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър В., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.30 часа в XIV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров, обвинени в получаване на подкуп.

***
София.
От 14.00 часа IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представен новият документален филм „С ботевски дух", посветен на големия български журналист Стефан Продев. Режисьор и сценарист на филма е Петко Горанов.

***
София.
От 15.00 часа БСП - София организира безплатна юридическа приемна в постоянната приемна на градския съвет на партията (ул. "Леге" 10, ет. 1).

***
София.
От 15.00 часа в V състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен С.

***
София.
От 15.30 часа в Централната избирателна комисия ще се отварят публично офертите за извършване на пазарно проучване, анализ и консултиране за определяне на прогнозна цена за производство, закупуване, наемане - дългосрочно или краткосрочно (еднократно) и доставка на специализирани устройства за машинно гласуване. Отварянето на офертите ще се състои на адрес в сградата на пл. „Княз Александър I" № 1, етаж „Мецанин", зала № 42, вход откъм бул. „Княз Александър Дондуков".

***
София.
От 17.00 часа в Литературния кът на Алея на книгата ще бъдат представени „Together Academy" и фондация „Въздигане".

***
София.
От 18.00 часа Литературния кът на Алея на книгата ще бъде представена книгата „Япония, Филипини- моето пътешествие на духа" от Нели Нановска.

***
София.
От 18.00 часа в Чешки център на Алея на книгата ще бъде представена книгата „Поетът" от Мартин Райнер.

***
София.
От 18.30 часа в 88 СУ „Димитър Попниколов" ще се състои среща на жителите на ж.к. „Овча Купел" с кмета на района Христина Семерджиева във връзка с инцидент с неукрепен изкоп, в който пропадна лек автомобил. По-рано, от 09.00 часа, преди сесията на Столичен общински съвет представители на Асоциация за регулиране на отношенията в етажната собственост-Справедливост ще бъдат пред входа на Столична община, където ще очакват среща с общински съветници, които да подкрепят исканията им срещу прекомерното застрояване в ж.к. „Овча Купел".

***
София.
От 19.00 часа в книжен център „Гринуич" на Алея на книгата ще бъде представен сборникът с разкази „Тази вечер нищо не е случайно" от Палми Ранчев.

***
София.
От 19.00 часа Литературния кът на Алея на книгата ще се проведат забавни и образователни игри за деца.

***
София.
От 19.00 часа на бул. „Васил Левски" 55 ще бъде открита изложбата „Портретът".

***
Благоевград.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Надя Клисурска, Петър Кънев, Ирена Анастасова, Николай Бошкилов и Иван Ченчев ще се срещнат с жители на Благоевград в конферентната зала на хотел „Кристо".

***
Бургас.
От 11.00 ч. в клуба на втория етаж на РДПБЗН - Бургас ще се проведе пресконференция. От 11.30 часа ще бъде почетена паметта на загинали при изпълнение на служебния си дълг огнеборци чрез поднасяне на венци и цветя на паметната плоча пред сградата на РДПБЗН - Бургас. В 16.30 часа ще се проведе среща с ветерани. В 18.00 часа на площада пред паметника-мемориал „Пантеона" ще бъдат представени възможностите на новата пожарогасителна и аварийно-спасителната техника.

***
Бургас.
От 16.30 часа общинският съветник от ГЕРБ - Бургас Бойчо Георгиев ще проведе открита приемна в централата на партията на ул. „Конт Андрованти" 5.

***
Варна.
От 11.00 часа в клуба на ПП АБВ - ул. „Христо Попович" 34 (срещу Ботевата градинка), областният съвет на ПП АБВ-Варна организира пресконференция с участието на председателя на ПП АБВ Румен Петков.

***
Варна.
От 18.00 часа в зала „Пленарна" на Община Варна в рамките на XX-то издание на Седмицата на православната книга ще бъдат представени книги на Фондация „Двери" и на издателство „Омофор".

***
Варна.
От 19.00 часа до 20.00 часа на открития паркинг на Мол Варна осем пилота - европейски и национални дрифт шампиони от България, Румъния и Сърбия, ще представят уменията си на дрифт шоу - Summer Drift Show Varna 2018.

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 10.00 часа в парка на селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - Ресен.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа на стадион „Ивайло" Красимир Балъков и двама водещи футболисти на „Етър" ще дадат пресконференция.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в зала 302 на Община Велико Търново ще се проведе пресконференция за събитията по случай 110-годишнината от Независимостта на България.

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 12.00 часа в парка на селото ще се проведе Обучение на деца и младежи по проект „Оцеляване сред природата".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на кмета на община Павликени инж. Емануил Манолов във връзка с есенните празници в града и предстоящото състезание "4 х 4".

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в Лапидариума на Археологическия музей ще се проведе пресконференция за спектакъла „12-та нощ" по Уилям Шекспир.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в заседателната зала на Областна дирекция на МВР ще се проведе брифинг по повод началото на учебната година.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита Оттатък е реката" - изложба на Стоимир Стоилов и Джем Мустафа.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе „Оперетни шедьоври и канцонети" - концерт на МДТ „Константин Кисимов".

***
Велико Търново./ Дебелец.
От 18.00 часа на централния площад ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - Дебелец.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа Парк „Асеневци" Un Beso Fiesta: Музикална академия за деца, уроци по зумба и „Зумба парти".

***
Враца.
От 12.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще освети камбана на подземната църква „Св. Никола". На събитието ще присъства и кметът Калин Каменов.

***
Враца.
От 17.00 часа в ЕВК „Св. Софроний Врачански" Стоян Николов-Торлака ще представи книгата „Иваил цар", втора книга.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се проведе концертът Месец на клавишите.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерната зала на ДКТ ще се състои премиерата на спектакъла „Предградие" от Ерик Богосян.

***
Главиница.
От 14.00 часа в заседателната зала на административната сграда на Община Главиница ще се проведат консултации за състава на секционните избирателни комисии във връзка с подготовката на частичните избори за кмет на кметство Суходол.

***
Добрич.
От 9.00 часа до 12.00 часа в Корпус 2 - Високо тяло, на пл. „Свобода" 6 ще се проведе пожаро-тактическо занятие по повод Седмицата на пожарната безопасност.

***
Казанлък.
От 10.00 часа в семинарната зала на хотел „Палас" експертите на ЕК ще представят Европейския семестър 2018.

***
Копривщица.
От 9.30 часа в Старото възрожденско училище „Св. Св. Кирил и Методий" ще се проведе научна конференция, посветена на 190 години от рождението на Йоаким Груев.

***
Кресна.
От 19.00 часа в залата на Общински съвет - Кресна, народните представители от „БСП за България" Елена Йончева, Валентин Ламбев и Кристиан Вигенин ще разговарят за приоритетите на Визията с жители на общината.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областната администрация, Областната комисия по безопасност на движението ще дискутира предприетите мерки във връзка с предстоящата нова учебна година.

***
Монтана.
От 10.30 часа на полигона на ГДПБЗН - Монтана ще бъде разиграно учебно-тренировъчно занятие с демонстрации за спасяване на множество пострадали, в което ще участват екипи на Българския Червен кръст и Единната спасителна система.

***
Петрич.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Крум Зарков, Георги Йорданов, Николай Цонков и Веска Ненчева ще разяснят приоритетите на „Визия за България" пред жителите на Петрич в залата на общината.

***
Пловдив.
От 8.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа делото срещу Божидар А., обвинен в умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в залата на Общинския съвет в Пловдив общинските съветници ще проведат заседание.

***
Пловдив.
От 9.00 часа до 11.00 часа в централата на пожарната ще се проведат демонстрации по оказване на първа долекарска помощ и реакция при бедствия, аварии и кризи на Младежкия авариен екип към БЧК-Пловдив.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 10 в Съдебната палата Окръжен съд-Пловдив ще заседава по делото срещу Йордан С., Марин П., Александър К. и Александър Д., обвинени в извършване на грабеж.

***
Разград.
От 10.00 часа пред Художествена галерия „Проф. Илия Петров" ще бъде отбелязан професионалният празник на огнеборците с демонстрации и награждаване на победителите в конкурса „С очите си видях бедата".

***
Русе.
От 11.00 часа експерти на РИОСВ - Русе ще почистят туристическите пътеки в резервата „Сребърна".

***
Сандански.
От 18.00 часа в конферентната зала на хотел „Св. Никола" народните представители от „БСП за България" Румен Гечев, Никола Динков и Лало Кирилов ще разговарят с жителите на населените места в общината.

***
Силистра.
От 16.30 часа с изложение на хляб и хлебни изделия от народните читалища ще започне Празник на хляба, песента и танца. От 18.00 часа ще започне концертът на оркестър „Истър" и площадната хоротека с участието на клубове за народни танци пред сцената на площад „Свобода". От 19.30 часа ще се състои концерт на сестри Диневи.

***
Симитли.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Милко Недялков ще дискутират с жителите на населените места важни за общината теми и приоритетите на „Визия за България"в читалище „Климент Охридски".

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала № 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще се проведе ежегодното работно съвещание с директорите на детски градини в област Сливен.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Сирак Скитник" ще бъдат наградени участниците от конкурса „С очите си видях бедата".

***
Смолян.
От 11.00 часа в ОДЗ „Синчец" (Нов Център) - Смолян, ще се състои представяне на детската книга „С огъня шега не бива".

***
Смолян.
От 16.00 часа до 18.30 часа на пл. „Свобода" на Стария център ще се проведе Детски празник и Демонстрация на пожарна и спасителна техника с провеждане на спасителна акция с участие на доброволци от ДФ Община Смолян и БЧК.

***
Смолян.
От 20.30 часа в Амфитеатъра на Стария център, Смолян организира пряко излъчване на срещата България-Иран от Световното първенство по волейбол за мъже.

***
Стара Загора.
От 6.30 часа до 9.30 часа и от 16.30 часа до 19.30 часа ще се проведе мирен граждански протест на част от републиканска пътна мрежа, път III - 536 до разклона за ТЕЦ - 2 (път II - 55), поради лошо транспортно експлоатационно състояние, липсващо асфалтово покритие с множество дупки и пропадания, липсващи мантинели.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Оперния театър ще се състоят камерните опери „Седемте смъртни гряха", „Махагони" и „Напред и назад".

***
Струмяни./с. Микрево.
От 18.00 часа народните представители от „БСП за България" Атанас Костадинов,Чавдар Велинов и Даниел Йорданов ще разговарят с жители на община Струмяни в клуба на БСП в с. Микрево.

***
Тервел.
От 10.00 часа в „Дека" ООД ще се проведе демонстративно занятие с ПА с участие на ДФ „Тервел" по повод Седмицата на пожарната безопасност.

***
Търговище.
От 17.00 часа в Художествената галерия ще се проведе пресконференция на участниците в XXIII Международен пленер за акварел „Никола Маринов". От 18.00 часа ще бъде представена изложба с картините, създадени по време на пленера, с която ще бъде сложено край на събитието.

***
Хасково.
От 10.00 часа в детска градина „Щурче" ще се проведе урок по пожарна безопасност и демонстрации по гасене на огън.

***
Шумен.
От 10.30 часа в РДПБЗН-Шумен ще се проведе брифинг на комисар Иван Иванов, който ще представи информация за дейността на противопожарните екипи от началото на годината във връзка със седмицата на пожарната безопасност.

***
Якоруда.
От 18.00 часа в градината на ресторант „Балкана" народните представители от „БСП за България" Александър Симов, Явор Божанков, Христо Проданов и Илиян Тимчев ще разискват приоритетите, заложени във „Визия за България" с жителите на община Якоруда.