Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
13 Септември 2018 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/"Парламентът забрани анонимните акционери, съобщава в заглавие на първата си страница вестник 24 часа. Всекидневникът обяснява, че с приетите промени в Търговския закон, се отменят акциите на приносител, които трябва да се заменят с поименни. След влизането в сила на закона дружествата ще имат 9 месеца, за да изменят уставите си и да заменят акциите само с поименни. Промяната се прави, за да се идентифицира собственикът, защото с тези на приносител смяната на собственик била много лесна, а в Търговския регистър липсва информация за това кой упражнява властта с тях, допълва 24 часа.

"Все повече престъпления, все по-ниска разкриваемост", пише вестник Дума и коментира:"Прокуратурата опроверга твърденията на правителството, че престъпността намалява, а разкриваемостта се увеличава.

"Нов гаф на летище София - 40 пътници от Бейрут са влезли без проверка", съобщава вестник Сега. Изданието коментира, че новият пробив в сигурността се случва по-малко от половин година след гафа с влезлите, без проверка пътници с полет от Париж.

"Жилища без ДДС за млади семейства" - това предлагат от Националната асоциация на строителните предприемачи. Според тях, ако държавата се откаже от данъка върху покупката на първи имот от младоженци, ще се подобри достъпността на жилищата, което ще помогне за справяне с демографската криза. Такъв пример има в Сърбия, където покупката на първи имот от млади семейства излиза с 18 % по-евтино, уточнява Труд.

"Заради Сорос, Европарламентът наказва премиера Виктор Орбан", гласи водещото заглавие на вестник Стандарт. Изданието обяснява, че това се случва, заради политиката му и отказа на Унгария да приема мигранти. Брюксел стартира най-тежката наказателна процедура срещу държава - членка на съюза - отнемане правото на глас. Това решиха 448 евродепутати, 197 бяха против, 48 се въздържаха.

"Свидетели сме на недопустима външна намеса във вътрешните работи на пълноправен член на ЕС", заявява в позиция българският евродепутат Ангел Джамбазки, цитирана на страниците на вестник Стандарт.