Първи национален събор на запасното воинство ще се проведе в община Казанлък
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2018 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първи национален събор на запасното воинство ще се проведе в община Казанлък

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на първия Национален събор на запасното воинство, което ще се състои от 11.00 ч. на 15 септември (събота) в местността „Крънска кория“ край град Казанлък. Организатор на събитието е Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва със съдействието на Министерството на отбраната и община Казанлък. В Националния събор на запасното воинство ще участват представители на военно-патриотичните организации в страната.  

В различните прояви по време на събора на 15 и 16 септември ще се включат военнослужещи от 68-ма бригада „Специални сили“ и 61-ва механизирана бригада от състава на Сухопътните войски. В първия ден на събора военнослужещите от 68-ма бригада ще демонстрират своите умения при изпълнения на бойни техники и елементи от мисиите на специалните сили, а  на втория ден - военнослужещите от 61-ва механизирана бригада ще представят образци военна техника и оръжия.

В художествената програма на събора ще участва Представителният ансамбъл на въоръжените сили.

Предишния ден, на 14 септември (петък), в Дома на културата на „Арсенал“ АД в гр. Казанлък ще се проведе конференция на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната“. Тя е организирана от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва (СОСЗР), Военна академия „Г. С. Раковски“ и Централното военно окръжие. Форумът ще бъде открит в 13.00 ч. от председателя на  СОСЗР генерал о.з. Златан Стойков. В работата на конференцията ще участва министърът на отбраната Красимир Каракачанов, който ще се включи в 15.30 ч. в дискусиите.