Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2018 08:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ден на траур в Павликени заради загиналите футболисти

/КРОСС/ Днес е обявен ден на траур в Павликени. Четирима футболисти от местния отбор загинаха на място в жестока катастрофа край село Горна Студена.

На стадиона в Павликени момчетата са провели последната си тренировка във вторник.

След победен мач в село Козловец, отборът е трябвало да се прибере към Павликени. Част от него обаче решава да отпразнува победата и остават в селската кръчма. Малко след полунощ, четирима от тях решават все пак да тръгнат към Павликени. Зад волана сяда най-малкият – Ивелин на 19 години, който не е употребил алкохол. Той останал въздържател цялата вечер, точно с идеята, че ще вози съотборниците си. За нещастие обаче на 16 километър от село Козловец пропуска знак „Стоп” и излиза на главния път, в момент, в който минава ТИР. Колата е пометена, намерена е на 50 м от мястото на удара.

 Треньорът на отбора обясни, че е разбрал за инцидента на сутринта. 

„Георги Вълчев за последно носи капитанската лента. Димитър Кушев беше контузен, но дойде да гледа и той мача, последните думи които размених бяха с Генчо Стефанов, който ми каза – „Тренер, утре може ли да закъснея?”. Казах му че няма проблем, защото повечето момчета от отбора работят и се съобразявам с това”, разказва треньорът.

Иво кара разумно и бавно, сподели един от съотборниците му.

За футболните срещи пътуваме с автобуси, но сега разстоянието беше много малко и затова взеха личните си автомобили, обясни и президентът на клуба.