Предстоящи събития на 15 септември
Секция: Предстоящи събития
15 Септември 2018 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 15 септември

/КРОСС/ Казанлък.
В 10.50 часа президентът Румен Радев ще приеме почетния караул в местността Крънска кория по повод Националния събор на запасното войнство, след което ще произнесе слово.

***
София.
От 16.30 часа държавният глава ще проведе среща на „Дондуков" 2 с президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах.

***
София.
От 10.00 часа до 13.00 часа в парк „Люлин" ще се проведе „Зелена библиотека" по повод първия учебен ден.

***
София.
От 10.00 часа на националния стадион „Васил Левски" ще бъде официално открит първият турнир по лека атлетика „Открий шампиона в теб", организиран от „Ивет Лалова Спринт".

***
София.
От 10.00 до 16.00 часа Българската академия на науките ще се включи в Европейските дни на наследството, организирани за трета поредна година от Столична община, съвместно с Френското посолство и Френския културен институт. Желаещите да посетят Централната сграда на БАН на ул. „15-ти ноември 1" ще имат възможността да разгледат колекцията „Книжовното наследство на Марин Дринов в Централна библиотека на БАН", свързана със 180-годишнината от рождението му.

***
София.
От 10.00 часа до 12.00 часа Министерството на отбраната отваря врати за граждани.

***
София.
От 10.00 часа до 16.00 часа Софийският университет отваря вратите си: желаещите посетители ще могат да разгледат Аулата и Централното фоайе на Ректората на Софийския университет
„Св. Климент Охридски", както и Музея на университета. От 10.00 часа до 17.00 часа ще бъде отворена и Университетската библиотека „Св. Климент Охридски". В сградата на Факултета по журналистика и масови комуникации в събота и неделя от 10.00 часа до 17.00 часа Музейната експозиция за история на радиото в България „Проф. Веселин Димитров" ще посреща жителите и гостите на София.

***
София.
От 10.00 часа на ул. „Бесарабия", в района между улиците „Лепенец" и „Капитан Райчо Николов", младежката организация на БСП-София ще се включи в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Арена ди Сердика" в зала „Арена" ще се проведе среща с медиите и последваща кръгла маса с участието на Управителния съвет на Международната федерация за недвижими имоти FIABCI и партньорските браншови организации Национално сдружение Недвижими имоти /НСНИ/ и Българската фасилити мениджмънт асоциация /БГФМА/, Асоциация на собствениците на бизнес сгради в България /АСБС/, главния архитект на Столична община и експерти от Столична община на тема „Бизнес и услуги с недвижими имоти в променящия се свят: тенденции и перспективи".

***
София.
От 16.30 часа е конферентната зала в централата на ПП АБВ в София на ул. „Врабча" 23 ще се проведе публична дискусия на тема: „Развитието на отношенията между Р България и Р Македония и предложения за мерки в защита на националните интереси на страната ни". Във форума ще вземат участие президентът на България (2002-2012) - Георги Първанов, акад. Георги Марков, акад. Константин Косев, акад. Антон Дончев, проф. Валери Стефанов, проф. Георги Костов, чл. кор. проф. Васил Проданов, издателят Иван Гранитски, внукът на Димитър Талев - Климент Талев и др. Покана за участие в дискусията е изпратена и до членовете на Мултидисциплинарната комисия по договора за добросъседство с Р Македония.

***
Видин.
От 9.30 часа до 10.30 часа Община Видин ще раздава безплатно чували и ръкавици за гражданите, които желаят да се включат в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Видин.
От 10.45 часа в храм „Св. Николай Чудотворец" зам.-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще присъства на богослуженията и възпоменателните събития във връзка с годишнината от кончината на Видинския митрополит Дометиан.

***
Враца.
От 9.00 часа до 12.00 часа над 80 служители на общинска администрация - Враца ще се включат в Националната кампания „Да изчистим България заедно". Кметът Калин Каменов ще се включи в почистването на парка в спортния комплекс.

***
Каварна.
От 9.00 часа Община Каварна ще се включи в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Казанлък.
От 11.00 часа в местността Крънска кория министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на първия Национален събор на запасното воинство. От 11.30 часа ще започнат демонстрациите на военнослужещите от 68-ма бригада „Специални сили".

***
Карлово.
В събота община Карлово се включва в кампанията „Да изчистим България заедно". В инициативата ще се включат множество институции, фирми, неправителствени организации и граждани от всички населени места.

***
Котел.
От 9.00 часа пред сградата на Общинската администрацията и в кметствата по населени места ще се раздават чували и ръкавици за всички доброволци на кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Кърджали/с. Аврен.
От 11.45 часа в центъра на с. Аврен, община Крумовград ще се проведе Национално поклонение в памет на избитите през 1913 година 42 жени и деца от село Манастир, Беломорска Тракия, организирано от Съюза на тракийските дружества и Тракийски женски съюз в България.

***
Кърджали.
От 13.30 часа в зала 301 на Областната администрация министърът на туризма Николина Ангелкова ще участва в кръгла маса за обсъждане на проекта за 12 винено-кулинарни дестинации. На събитието ще бъдат дискутирани дестинациите „Сакар" и „Родопи".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в лесопарк „Хисарлъка" ще започне кампанията "Да изчистим България заедно".

***
Петрич.
От 9.00 часа пред НСБ „Цар Самуил" и пред комплекс „Яворите" ще се раздават чували, ръкавици и вода на доброволците от кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Пловдив.
От 9.30 часа на бул. „Марица" №19 администрацията на район „Северен" ще се включи в доброволческата инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Пловдив.
От 10.00 часа ще бъде даден стартът на кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Русе.
От 10.00 часа с екип на екоинспекцията министърът на околната среда и водите Нено Димов ще участва в почистването на лесопарк „Липник" (от района на паркинга).

***
Русе.
От 11.00 часа в Историческия музей Посланикът на Бразилия Н. Пр. Ана Мария Сампайо Фернандес ще изнесе лекция, свързана с историята на Бразилия.

***
Симитли.
За поредна година Община Симитли се включва в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Смолян.
От 18.00 часа пред паметника на Николай Хайтов ще бъдат поднесени цветя по повод 99-ата годишнина от рождението му. В 19.00 часа в зала 1 ще се състои театралната игра „Палежи и грабежи" по разкази и пиеси на Николай Хайтов.

***
Стара Загора.
От 8.30 часа до 17.30 часа в административните бюра на Община Стара Загора, по райони, ще бъдат осигурени 5 000 полиетиленови чувала и 5000 чифта ръкавици за еднократна употреба на доброволците от кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа до 17.00 часа служители на РИОСВ-Стара Загора ще отговарят на въпроси на граждани, свързани с организацията по предаване на събраните отпадъци на телефон 042/692 237. Експертите на РИОСВ - Стара Загора отново ще се включат в инициативата „Да изчистим България заедно".

***
Хасково.
В 9.00 часа пред Община Хасково ще бъде организиран пункт за раздаване на чували и ръкавици за гражданите, които желаят да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно".

***
Шумен.
От 18.00 часа пред паметника на свободата до сградата на Община Шумен ще бъде даден стартът на масовият крос „Шумен бяга 2018г."