Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите
Секция: СПОРТ
15 Септември 2018 09:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите

/КРОСС/ България победи с 3:0 Пуерто Рико и записа втора победа на световното първенство по волейбол. Така "лъвовете" се класираха за следващата фаза на шампионата.

В предишния мач тимът ни отстъпи на Иран с 1:3, а според селекционера Пламен Константинов загубите се лекуват именно с победи.

"По-лек съперник, но важното беше да вземем чиста победа. Когато излизаш и знаеш, че не трябва да губиш и гейм, може да ти създадат проблем поне в един от геймовете, но съм доволен, че тези, които влязоха от пейката се включиха сравнително добре. Теодор Тодоров и Светослав Гоцев играха добре. Розалин (б.ред. - Пенчев) малко разколебан на задна линия, но в атака и на сервис доста категоричен. Показаха, че са тук и ще можем да разчитаме на тях за следващите мачове. Загубите се лекуват само с победи. Чиста победа е хубаво. След като изиграхме един слаб мач срещу Иран, да си оставим шансовете ще търсим победа и срещу Куба, която е по-опасен съперник. В отбора има изключително атлетични момчета, но много млади. Въпросът там ще бъде да намалим до минимум грешките и да си оставим шанса в последния ден да гоним поправителен срещу Полша.", каза наставника след успеха над аутсайдера в групата.
"В общи линии момчетата излязоха достатъчно мотивирани. Излязоха, за да победим, а не да изиграем един протоколен мач. Това ми харесва. Това е правилният път. Казах и на момчетата. Има мачове, които не ти излизат, както беше мачът с Иран. Някои от нещата не ти излизат, но големите отбори намират начини в дни, в които не им се получава да си променят играта и в движение да се пренастроят и да намерят себе си. Това, което ние не можахме да направим с Иран. Имаше и други моменти. Изпуснахме инициативата в четвъртия гейм, когато можехме да вкараме мача в тайбрек. Там получи травма и Скримов. Това може би повлия. Но големите отбори и големите играчи, които искат да са големи играчи, трябва да намират начин, когато не всичко им се получава. Когато всичко се получава и ние не сме нужни. Когато всичко се получава е лесно.", сподели още Пламен Константинов.

Следващият мач на родните "лъвове" е в неделя от 20:30 ч. срещу Куба.