Аспиринът не действа при един на всеки четири човека
Секция: Здраве
15 Септември 2018 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Аспиринът не действа при един на всеки четири човека

/КРОСС/ Около 25% от хората на Земята са резистентни към аспирин. Т.е. при един на всеки четвърти човек този медикамент не действа, а той е един от най-често изписваните за разреждане на кръвта и профилактика на инсултите и инфарктите.

Това разкри на лекция в Бургас, посветена на детоксикацията, д-р Даниела Карабелова. Въпреки че е завършила медицина и е конвенционален медик, тя от години се занимава с холистично лечение, като широко използва в практиката си пчелни продукти, фитопрепарати и етерични масла. Д-р Карабелова смята, че благодарение на тях може да бъдат избегнати много от продаваните в аптеките химически лекарства.

Един елементарен метод за постоянна детоксикацията е пиенето сутрин след ставане на горещата вода. То е особено полезно в периодите, когато започва вирусната инфекция.

Този метод е заимстван от китайската народна медицина, която ни съветва, когато започнем да се разболяваме, в рамките на един час да изпием литър и половина гореща вода. Това често пъти върши много добра работа.
Лимоновото масло пък нормализира прекрасно работата на черния дроб и панкреаса, като успоредно с това подобрява и храносмилането. Затова се прилага с успех при затлъстяване и целулит.

Колкото и да е невероятно, то е едно от най-добрите средства (заедно с маслото от мента) за справяне със стомашните киселини. При това възпрепятства и образуването на камъни в бъбреците, пикочния и жлъчния мехур.

Добива се чрез студено пресоване на лимонови кори, като за получаването на 1 л етерично масло са необходими 3000 лимона.

Лабораторни изследвания показват, че изпаренията на лимоново масло могат да убият менингококови бактерии за 15 минути, бацилите на коремния тиф - за 1 час, златистия стафилокок - до 2 часа и пневмококите - до 3 часа. Дори 0.2% разтвор на лимоново масло е в състояние да убие дифтерийния бацил и да инактивира туберкулозния бацил,