Предстоящи събития в страната за 17 септември
Секция: Предстоящи събития
17 Септември 2018 07:06
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 17 септември

/КРОСС/София.
От 10.00 часа в Министерския съвет се очаква да се проведе коалиционен съвет ГЕРБ-„Обединени патриоти".

***
София.
В 10.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" президентът Румен Радев ще присъства на официалното откриване на новата учебна година на Националната гимназия за древни езици и култура „Константин-Кирил Философ". Държавният глава ще приветства възпитаниците и преподавателите от училището.

***
София.
От 10.00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие учебната година в 18 СУ „Уилям Гладстон".

***
София.
От 09.00 часа в 120 Основно училище „Г. С. Раковски" в кв. „Лозенец" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще открие учебната година.

***
София.
От 10.00 часа министърът на културата Боил Банов ще открие новата учебна година в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров".

***
София.
В 9.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще присъства на откриването на учебната година в Първа английска гимназия.

***
София.
От 9.30 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богдана Д., Минчо К., Тотка С., обвинени в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 10.00 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А., Миглена Х. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър А., Александър Д., Артюн С. и др. , обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа до 21.00 часа Регионалният исторически музей в София ще бъде със свободен вход по повод Деня на София.

***
София.
От 10.30 часа в двора на Технологично училище "Електронни системи" (ТУЕС) към Технически университет - София ще бъде открита новата учебна година.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на училище „Луи Браил" на ул. „Ломско шосе" 177 ще бъдат предоставени чисто нови Брайлови машини за незрящите деца.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Инициативен комитет с председател акад. Георги Марков ще даде пресконференция на тема „100 години от Войнишкото въстание, поставило началото на трагични събития, разединяващи нацията".

***
София.
От 11.30 часа пред храм „Света София" ще се състои Тържествен водосвет и официална церемония по издигане знамето на град София. От 12.00 - 13.00 часа на открита сцена пред „Музей за история на София" на пл. „Бански" №1 ще се състои концерт на Джаз формация „София". От 17.30 до 18.30 часа на открита сцена пред „Музей за история на София" на пл. „Бански" №1 ще се състои концерт на Гвардейския представителен духов оркестър. От 17.30 до 18.30 часа пред Народен театър „Иван Вазов" ще се проведе концерт на Софийския духов оркестър, а от 18.30 часа - тържествена церемония за връчване Наградите на Столична община за ярки постижения в областта на културата (излъчване по БНТ1 в 22.00 ч.). От 20.30 часа до 21.15 часа ще се проведе уличен пърформанс със светлини и кукли „Нощта на белите коне" на „Жар Театър". От 21.00 часа ще се състои празнична заря.

***
София.
От 12.00 до 17.30 часа ще се състои протест пред парламента, а след това до 18.00 часа ще има шествие до Министерски съвет.

***
София.
От 13.30 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стоян И., обвинен в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Любомир С., Веселин К. и Мартин Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 15.00 часа на метростанция „Сердика" от страната на Министерството на здравеопазването, млади социалисти ще представят изложба „София на две скорости". На откриването на изложбата ще присъстват лидерът на БСП - София и председател на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов, заместник председателят на СОС от БСП Милка Христова, както и останалите общински съветници от БСП.

***
София.
От 19.00 часа в Димана киното ще се състои предпремиерна прожекция на документалния филм „Мокър от дъжд не се бои".

***
Банско.
В 9.00 часа на площад „Никола Вапцаров" възпитаниците на петте учебни заведения в града ще произнесат в един глас Вазовото стихотворение „Аз съм българче".

***
Благоевград.
В 9.00 часа кметът на община Благоевград Атанас Камбитов ще открие учебната година в XI ОУ „Христо Ботев", а от 10.30 часа в Благоевградска професионална гимназия.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в двора на Благоевградска професионална гимназия „Ичко Бойчев" ще бъде официално открита новата сграда към учебното заведение.

***
Бургас
В 09.00 часа в Морско училище зам.-кметът Руска Бояджиева ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 09.00 часа в ППМГ „Акад. Никола Обрешков" зам.-кметът Чанка Коралска ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 09.30 часа в СУ „Св. св. Кирил и Методий" зам.-кметът Красимир Стойчев ще е гост на откриването на учебната година.

***
Бургас
В 10.00 часа в ОУ „Христо Ботев" - квартал „Долно Езерово" кметът Димитър Николов, заедно със заместника си Йорданка Ананиева, ще открие учебната година.

***
Бургас
В 10.00 часа в СУ „Иван Вазов" зам.-кметът д-р Лорис Мануелян ще е гост на откриването на учебната година, където за първи път се разкриват нови паралелки с медицинска насоченост.

***
Бургас
От 11.00 часа в гр. Поморие, ул. "Солна" ще се проведе церемония по откриване новото крило на ДГ "Детелина".

***
Бургас
От 18.30 часа в галерията на „Дружество на художниците-Бургас", залата на „Александровска" №22, творците от Сдружение „Бургаска Фотографска общност" Ви канят на откриването на своята изложба „Усещане за черно и бяло". Тя ще е отворена за разглеждане до 28 септември тази година.

***
Варна.
От 08.30 часа в ОУ „Кирил и Методий" във Варна ще започне тържествено откриване на учебната година.

***
Варна.
От 09.00 часа в СУЕО „А. Пушкин" кметът на града Иван Портних ще присъства на откриването на учебната година. Малко по-късно той ще посети и празника на МГ "Д-р Петър Берон".

***
Варна.
От 10.00 часа ще бъде открита новата академична година в Медицинския университет.

***
Варна.
От 18.00 часа във Винарна „Естрея", Хотел Естрея Резидънс, ще започнат Празници на гроздолечението и виното в курорта Св. Св. Константин и Елена.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведе откриване на новата учебна година.

***
Видин.
От 10.00 часа заместник-кметът на Община Видин инж. Цветан Асенов ще присъства на тържественото откриване на новата учебна година в ППМГ "Екзарх Антим I", а секретарят на Община Видин Иванела Андреева ще бъде гост в СУ "Цар Симеон Велики".

***
Враца.
В 08.00 часа кметът на Враца Калин Каменов ще открие учебната година в НУ „Св. Софроний Врачански". В 09.00 часа - в ИОУ „Васил Левски", в 10.00 часа - в ППМГ „Акад. Иван Ценов" и в 10.30 часа - в Детска градина „Европейчета".
Заместник-кметът Мария Попова ще присъства в 09.00 часа на откриването на учебната 2018/2019 година в НУ „Иванчо Младенов" и в 10.00 часа в СУ „Козма Тричков".
Заместник-кметът Петя Долапчиева ще бъде официален гост на откриването на учебната година в Детска градина „Вълшебница" в 09.00 часа, в НУ „Иван Вазов" в 09.30 часа и в Детска градина „Славейче" - в 10.00 часа.
Председателят на Общински съвет-Враца Румен Антов ще присъства на откриването на новата учебна година в СУ „Христо Ботев" в 09.30 часа.

***
Димитровград.
От 09.00 часа в залата на 2 ет. в общината ще се проведе заключителна пресконференция по повод реализацията на проект „Основно обновяване на сграден фонд и прилижащи дворове в образователната инфраструктура в община Димитровград - ОУ „Алеко Константинов", ПМГ „Иван Вазов", Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров", СОУ „Васил Левски", СОУ „Любен Каравелов", ОУ „Пенчо Славейков". От 10.00 часа на обект в двора на СУ „Любен Каравелов" (СОУ „Любен Каравелов") ще се състои церемония „Рязане на лента".

***
Добрич.
От 9.00 часа кметът на Добрич Йордан Йорданов ще гостува на церемонията в ОУ „Христо Ботев".

***
Добрич.
От 14.00 часа в конферентна зала 1 на парк-хотел „Изида" ще се състои пресконференция и официално теглене на жребия за основната схема в започващия Международен турнир по тенис за жени с награден фонд 25 000 щ. д.

***
Карнобат.
От 09.30 часа в СУ „Христо Ботев" евродепутатът Момчил Неков ще участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски" ще бъде открита тържествено учебната година.

***
Ловеч.
От 12.00 часа заместник-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов ще открие учебната 2018/2019 година в средно училище „Димитър Митев", което се намира на територията на затвора в Ловеч.

***
Монтана.
От 10.30 часа в Детска градина 3 ще се състои детска пиеса „Състезание чудно с петле ранобудно" от Альоша Бехар.

***
Монтана.
От 18.00 часа в куклената зала на Драматичния театър ще се състои премиерата на „Хитър Петър".

***
Перник.
От 08.30 часа в храма „Св. Иван Рилски" ще бъде отслужен молебен и водосвет по повод първия учебен ден.

***
Перник.
От 12.00 часа в централния офис на ГЕРБ в Перник, народните представители Красимир Велчев и д-р Александър Александров ще имат приемен ден.

***
Перник.
От 15.00 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложба с детски творби.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Начално училище „П. Р. Славейков" кметът на район „Източен" Николай Чунчуков ще присъства на откриването на новата учебна година. От 09.30 часа кметът ще присъства в Частната езикова гимназия " Стоян Сариев" с Частно основно училище"Бъдеще", а след това - в Средно училище „Найден Геров".

***
Пловдив..
В 10.00 часа в храм „Свето Преображение Господне" ще бъде даден курбан за здраве и благоденствие на жителите на район „Тракия".

***
Пловдив.
От 10.30 часа тържествено ще бъде открита учебната 2018/2019 г. на Аграрния университет.

***
Пловдив.
От 16.00 часа в централния офис на ГЕРБ-Пловдив (бул. „Марица" 91) депутатът Менда Стоянова ще проведе приемна за граждани. От 16.30 часа в партийния офис на партията на ул. „Прага" 2 народният представител Димитър Лазаров ще се срещне с граждани. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Стефан Стамболов" № 21 депутатът инж. Атанас Ташков ще проведе приемна за граждани. От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. "Коста Паница" № 5 народният представител Спас Гърневски ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 часа до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен", ул."Академик Петър Динеков"№ 1А общинският съветник Даниела Дженева ще проведе приемна за граждани. Атанас Узунов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А. Александър Радев от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Централен" на ул."Прага" № 2. Спартак Николов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5. Вихър Захов от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№ 5. Вера Тоскова от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк."Тракия"бл.91. Ели Гатева от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в жк. „Тракия" бл.91.

***
Силистра.
Омбудсманът Мая Манолова и експерти от институцията ще приемат граждани на място в общинските администрации на всички общини на Област Силистра - Алфатар (10.00 часа), Главиница (10.00 часа), Дулово (10.00 часа), Кайнарджа (10.00 часа), Силистра (10.00 часа), Ситово (10.00 часа) и Тутракан (14.00 часа). В 09.00 часа Мая Манолова ще участва в тържествената церемония по откриване на новата учебна 2018/2019 година в най-старото училище в гр. Силистра - ОУ „Отец Паисий.

***
Смолян.
От 09.00 часа ще бъде откриването на новата учебна година в СУ „Св. св. Кирил и Методий" - Смолян.

***
Смолян.
От 13.00 часа в сградата на Областна администрация, ет. 2, зала 201, ще се проведе пресконференция по повод откриването на новата учебна 2018/2019 година, на която ще бъде представена информация за състоянието на училищата и детските градини на територията на Област Смолян.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа кметът на Стара Загора официално ще открие изцяло обновената сграда на Професионалната гимназия по ветеринарна медицина "Иван П. Павлов".

***
Шумен.
От 9.30 часа в НУ „И. Р. Блъсков" в Шумен кметът Любомир Христов ще открие новата учебна година.

***
Шумен.
От 10.30 часа на пешеходната зона по бул. „Славянски" ще се проведе панаир на занаятите „Майстори".

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе Консултативен съвет.

***
Шумен.
От 17.30 часа пред сградата на ДКТ „Васил Друмев" ще бъде представен спектакълът „Цветни вълшебства" от Румен Николов.