Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
17 Септември 2018 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Кметове пишат на първолаци за началото на учебната година, съобщава Стандарт. В Стара Загора всички ученици ще получат от градоначалника Живко Тодоров съвет:

"Ако искате да успеете, трябва да бъдете трудолюбиви и търпеливи".

Във Варна кметът Иван Портних започва акция по сигурността. През цялата година полицаи ще стоят пред училищата, за да са следят за безопасността на децата.

Вестник 24 часа излиза със специално приложение за Деня на София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова обещава:

"Работим за модерен градски транспорт, така повече хора ще слязат от колите и въздухът ще е по-чист".

Всички издания акцентират на антиправителствения протест пред парламента. Дума извежда "И българите в чужбина искат оставка на кабинета “Борисов 3". Протестът ще продължи три дни, след това се мести пред Еврокомисията в Брюксел. Според изданието, хиляди българи са поискали пряка демокрация чрез референдуми.

Водеща тема за Земя е  "Поскъпването на хляба. В Пловдив с 20 процента, в Пазарджик с 30 стотинки на килограм, чака се още един скок до Нова година. Жито за хляб ще има, но качеството му е по-лошо“, обясняват експерти пред вестника.

Труд разработва темата за документи по еврофондове, горени край Радомир, под заглавие "Дупката на греха се оказа крайселско сметище". Според репортажа на вестника, нито един съществен документ, свързан със строителната фирма “Джи Пи Груп“ не е открит край село Егълница. На мястото бяха задържани разследващи журналисти от България и Румъния, които сигнализираха полицията,че там се изгарят документи

Сега съобщава: средната сума в партидите за втора пенсия е само 3 хиляди лева. Два фонда успяват да постигнат над 5 процента доходност. Вече все повече българи се осигуряват и за трета пенсия, пише изданието.