Родители с протест заради опасен светофар до училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 08:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Родители с протест заради опасен светофар до училище

/КРОСС/ Родители излизат на протест заради опасен светофар. Той се намира в ж.к. "Kрасна поляна" на бул. "Никола Мушанов" в София - точно до 28-о училище. На въпросното кръстовище много пъти са се случвали инциденти, тъй като светофарът е пропускал едновременно завиващите надясно, завиващите надясно и направо, както и пешеходците.

Непосредствено преди първия учебен ден светофарната уредба е била коригирана, а маркировката - положена. 

"След 22 дни борба с институциите с колегата се принудихме да легнем на проблемното кръстовище и да ни арестуват. След като стана огромния скандал с нашия арест, от общината поправиха светофара", разказа баща на едно от децата, които учат в училището. 

"Обадихме се на телефон 112, а оттам ми казаха, че това е седмият сигнал, който се подава. После пратих мейл до Столична община. Сега се радвам, че всичко е оправено, защото не може цената на човешкия живот да бъде фактор, който да задейства институциите", посочи Станимира Стоева, директор на училището. 

"Тези светофарни уредби не се правят самоцелно и промените по тях не се въвеждат самоцелно", обясни инж. Димитър Петров, директор Център "Разпределение на трафика".