Криминалисти на РУ – Кюстендил откриха нива с близо 100 кг канабис
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 10:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Криминалисти на РУ – Кюстендил откриха нива с близо 100 кг канабис

/КРОСС/ Ползвателят на имота е задържан с прокурорско постановление за 72 часа; изкоренени са стръкове с общо тегло 43 кг, иззети са и 61.500 кг суха листна маса

Нива, засята с канабис в района на с. Четирци, общ. Невестино е открита в рамките на предприета специализирана операция от служители на РУ-Кюстендил. Акцията е реализирана след проведени оперативните действия и активно наблюдение на имота от служителите на Полицейския участък в Невестино. Било установено, че растенията от рода на канабиса са достигнали височина до 2.90 м, като за отглеждането им била организирана напоителна система. 

При операцията е задържан ползвателят  - 69-годишен столичанин, а в къщата му в селото полицаите са иззели 61.500 кг суха листна маса от дрогата, разпределена в буркани. Изкоренените стръкове са с общо тегло 43 кг. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест.

69-годишният наркопроизводител е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, предстои искане към съда за вземане на мярка за постоянното му задържане. По случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.