Талантът на "Еврофутбол" Кристиан и Борис станаха 12-и в света на двойка скул
Секция: СПОРТ
17 Септември 2018 12:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Талантът на "Еврофутбол" Кристиан и Борис станаха 12-и в света на двойка скул

/КРОСС/ Таекуондистите спечелиха два златни и един сребърен медал от Балканиадата в Румъния

Спортните таланти на „Еврофутбол“ в академичното гребане – Кристиан Василев и Борис Йотов финишираха на 6-о място във финал „Б“ и заеха 12-о място в крайното класиране на двойка скул на Световното първенство по академично гребане в Пловдив.

Третият участник в състезанието, подкрепен от българския букмейкър – Станимир  Халаджов, се състезава на двойка без рулеви с партньора си Ангел Кацарски, но двамата не успяха да преодолеят репешажите и завършиха на 23-о място в дисциплината си.

Александър Джорджев, Александра Георгиева и Емилия Тасева спечелиха два златни и един сребърен медал на 20-ото Балканско първенство по таекуондо, което се проведе в Букурещ – Румъния.

                      

Александра стана балканска шампионка за кадети в категория до 41 кг., а Александър се пребори за титлата в категория до 63 кг. при юношите. „Играх 4 мача - първият с представител на Румъния, който завърши 17:3, вторият – със състезател от Македония, завършил с резултат 18:4, третият срещу сънародника ми Теодор Здравков, когото победих със златна точка. На финала надделях над участника от Сърбия със 17:5“ – коментира Джорджев.

Емилия Тасева стана балканска вицешампионка по таекуондо до 57 кг. в едва второто си състезание при жените .По пътя към медала отстраних опитни национални състезателки на Румъния и Молдова. На финала в момент на разсейване допуснах удар, който обърна резултата и за съжаление изгубих с две точки. Продължавам напред към Европейското първенство до 21 години“ -  казва Емилия.

                        

Състезателката по бадминтон Мария Делчева се класира на четвъртфинал на единично на Европейското първенство по бадминтон за юноши и девойки до 19 години, което се състоя в естонската столица Талин. Тя се наложи над представителки от Словакия, Швеция и Молдова, но след оспорван двубой отстъпи на водачката в схемата Река Мадараш от Унгария с 9-21, 18-21.

На двойки Делчева и Петра Поланч от Словения отстъпиха на 1/16-финал срещу Есе Башакън и Зехра Ердем от Турция с 21-17, 15-21, 16-21.

В отборното първенство българският отбор завърши на второ място.

 „Еврофутбол“ желае още много успехи на спортните си таланти!