КЗП не е установила драстични нарушения при проверките за ученическите стоки
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 13:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
КЗП не е установила драстични нарушения при проверките за ученическите стоки

/КРОСС/ От началото на септември Комисията за защита на потребителите започна проверки в търговската мрежа в страната и на електронните магазини, където се предлагат стоки за учениците.

В предаването „Хоризонт до обед“ председателят на КЗП Димитър Маргаритов съобщи, че проверките досега показват, че пазарът е спокоен и няма драстични нарушения.

„Фокусираме се основно върху няколко групи стоки – облекла и обувки за учениците, както и пособия и аксесоари за учебния процес. Ние следим за коректното поднасяне на информацията към потребителите. В това число обозначаване на цените, произхода на стоките, информация за техните съществени характеристики. По това време на годината има и различни намаления и промоции на такива групи стоки – предлагане на различни стоки в комплект с идеята, че уж така биха излезли по-евтино. Фокусираме се да проследим дали е коректно, да няма заблуда в потребителите. Следим и коректността на информацията и предлагането на стоки и в онлайн пространството“.

Маргаритов посочи, че до момента има няколко установени нарушения и то не съществени. Той каза още, че поне до края на септември ще остане фокусът върху ученическите стоки и артикули.