Годишната конференция на началниците на военните полиции на страните-членки на НАТО ще се проведе в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 17:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Годишната конференция на началниците на военните полиции на страните-членки на НАТО ще се проведе в София

/КРОСС/ Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще открие утре, 18септември,  в 8.30 ч. в Гранд хотел „София” годишната конференция на началниците на военните полиции на страните - членки на НАТО.

В конференцията, чийто домакин е Служба „Военна полиция”, ще участват 78 представители на 32 държави. Освен началниците на военните полиции от страните-членки на Алианса и на страните от програмата „Партньорство за мир”, участие ще вземат и представители на стратегическите командвания на НАТО (АCT & ACO), командните структури на НАТО (NATO Command Structure & NATO Force Structure), Военнополицейския център за усъвършенстване (NATO MP COE) в гр. Бидгошч, Република Полша и Центъра за усъвършенстване на полицейски сили за осигуряване на стабилността (NATO SP COE) в гр. Виченца, Република Италия.

По време на форума ще бъдат обсъдени въпроси за трансформацията на военните полиции (ВП) на страните-членки на Алианса в контекста на стратегическата концепция за развитие на ВП на НАТО, надграждането на военнополицейските способности, концептуални и доктринални документи, свързани с военнополицейската дейност, както и ролята на MP COE и SP COE. Ще бъдат дискутирани и въпроси, свързани със сигурността в регионален и глобален мащаб.

На 20 септември в рамките на конференцията ще се извърши смяна на председателството на военнополицейските органи на НАТО. Страната – председател Република Италия ще предаде ръководството на Федерална Република Германия.