Посолство на САЩ финансира изграждането на триетажно разширение към детска градина "Детелина“ в гр. Поморие
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Посолство на САЩ финансира изграждането на триетажно разширение към детска градина "Детелина“ в гр. Поморие

/КРОСС/ "Децата са сърцето и душата на една общност. В тази детска градина - изпълнена със смях, любов и живот – щe бъдат отглеждани децата, които носят факела на бъдещето на България и ще донесат светлината на надеждата и благоденствието на утрешния ден на страната. Нашата искрена надежда е, че тази детска градина ще има положително влияние върху жителите на целия ви град за идните години. "- заместник посланик Джъстин Фридман.

Правителството на САЩ финансира строежа на триетажно разширение на детска градина „Детелина“ в град Поморие. Новата част ще осигури дневна грижа в модерна и безопасна учебна среда за 80 деца. Освен това на разположение на всички деца и 21 служители на детската градина ще бъде и просторна многофункционална зала. Проектът е на стойност 440 000 долара. Община Поморие допринася към проекта чрез изграждането на топла връзка между двете сгради.

Новото крило на детската градина в Поморие е най- големият индивидуален проект, изпълняван по Програмата за хуманитарна помощ в България досега.  От 2010 г. до момента правителството на САЩ инвестира около пет милиона долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в страната. Програмата обединява американски и български военни, които работят заедно за нейното изпълнение. Също така в рамките на тази програма американското правителство си партнира и с неправителствени организации, и местни компании за реализиране на проектите, съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България.

В понеделник, 17 септември, г-н Джъстин Фридман, заместник-посланик в Посолството на САЩ и кметът на Община Поморие г-н Иван Алексиев откриха новопостроеното разширение на специална церемония.