Откриха кокаин и канабис в пробата на водача, убил велосипедист във Варна
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Септември 2018 16:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Откриха кокаин и канабис в пробата на водача, убил велосипедист във Варна

/КРОСС/ Кокаин и канабис са открити от съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедист във Варна и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Апелативната прокуратура в града.

Съдебно-химическата експертиза срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър З., който причини смъртта на велосипедист при пътно-транспортно произшествие и избяга, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис (марихуана) и кокаин. И двете вещества са в списъка с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър З., придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като беше обявен за общодържавно издирване. На нито един от известните му адреси обвиняемият не беше открит тогава.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение "Задържане под стража". При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.