Жертвите на урагана „Флорънс” станаха 31
Секция: СВЯТ
18 Септември 2018 08:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жертвите на урагана „Флорънс” станаха 31

/КРОСС/ Жертвите на урагана "Флорънс", който бушева в САЩ, вече са поне 31, а властите се страхуват, че много реки ще прелеят и броят на загиналите ще се увеличи.

Най-лошото предстои. Когато самата буря наближи, повечето хора си седят у дома, или на безопасно място, което са успели да открият,  а след това решават, че опасността е преминала. А „Флорънс”, както казваме от самото начало, е едно много бавно чудовище, което е надвиснало над Северна и Южна Каролина и продължава да изсипва огромни количества дъжд. Всичката тази вода препълва реките. През следващите няколко дни се очакват наводнения.

От въздуха водата изглежда е погълнала цели квартали и градчета. Има много наводнения в по-ниските части на града и магистралите към Уелмингтън са затворени, казва Деница Савова, която живее в града. Много хора се евакуираха от градчето. Заради затворените пътища сега не могат да се приберат и да видят какви са пораженията по домовете им.

На почти всяка улица по крайбрежието има паднали дървета, много от които – върху електрическата мрежа.

„Ток още нямаме, но знам, че работят по въпроса и ще имаме ток вероятно в следващите 2 до 5 дни”, казва Деница Савова. На някои места това ще отнеме седмици, а властите предупреждават, че най-лошото тепърва предстои.

Казват, че наводненията са невиждани, възстановяването от тази буря не е въпрос на часове и дни, а на седмици, месеци и дори може би години.

Жертвите продължават да се увеличават. Сред тях е едногодишното дете на жена, която не е била от града и не е знаела за водата, която я е избутала от пътя. Водата буквално е отнесла бебето от ръцете на майката.