Есента идва, температурите падат
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2018 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Есента идва, температурите падат

/КРОСС/ Есента идва. Синоптиците очакват сериозно захлаждане в началото на следващата седмица. Температурите ще паднат с около 10 градуса, ще има и превалявания.

До петък минималните температури ще са между 9 и 14 градуса, а дневните – 23-28 градуса. Времето ще е предимно слънчево.

Още в събота и неделя ще нахлуе студен въздух и дневните температури ще се понижат значително.

„Очаква ни шарена есен, съвсем нормално за нашите ширини”, заяви пред NOVA Анастасия Стойчева от НИМХ.

Днес денят ще е топъл и сух, с температури до 28 градуса. Облачността ще е по-значителна до обяд в Западна, а след обяд в Източна България и Родопите. Вероятността за валежи е минимална.

ВРЕМЕТО ПО ЧЕРНОМОРИЕТО

По Черноморието ще е облачно до обяд. След това ще се установи слънчево време с температури около 22-24 градуса. Вълнението на морето ще е слабо, с височина на вълните до 1 метър. В следващите 2 дни ще се усилва по южното крайбрежие.

ВРЕМЕТО ПО ЕГЕЙСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ

Южно от България последните летни дни ще се задържат традиционно по-топли. През цялата седмица термометрите ще гонят температури около 26-28 градуса в района на Солун и Кавала, и около 30-32 градуса в южните части на Гърция и западното крайбрежие на Турция.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините ще е слънчево. В масивите на Южна България ще се заоблачи, но валежите са малко вероятни. Термометрите на височина 1200 метра ще показват около 18 градуса, а на 2000 метра – около 12 градуса.