Започват същинските битки в Шампионската лига
Секция: СПОРТ
18 Септември 2018 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започват същинските битки в Шампионската лига

/КРОСС/Днес започват същинските битки в Шампионската лига с мачовете от груповата фаза на турнира. Така на практика стартира истинската надпревара за най-желания трофей на клубно ниво. А още в първия кръг предстоят някои доста любопитни сблъсъци по терените на Стария континент.

След като УЕФА промени формата на надпреварата, вече ще гледаме два мача от 19:55 часа. В този час са предвидени два много вълнуващи сблъсъка от група "В". Първият е между Интер и Тотнъм, а вторият противопоставя съставите на Барселона и ПСВ Айндховен. Ако приемем, че каталунците са големият фаворит в групата и един от основните претенденти за трофея, то сблъсъкът между "нерадзурите" и "шпорите" се очертава да бъде ключов за второто място. ПСВ Айндховен обаче също не бива да бъде отписван с лека ръка, тъй като е опитен турнирен боец, който може да обърка сметките на всеки противник.

В по-късния час 22:00 също има някои приковаващи вниманието мачове. Най-интересният от тях е този между Ливърпул и Пари Сен Жермен в група "С". Двата тима са фаворити за продължаване напред, а дори и за спечелване на надпреварата, така че днешната среща ще бъде доста любопитна. Другият двубой от групата пък противопоставя Цървена звезда и Наполи в Белград, като и този мач се очертава да бъде с доста голям заряд.

В група "А" също има на какво да обърнем внимание. Монако посреща Атлетико Мадрид на своя Луи "II" в сблъсък между два от фаворитите. Другият мач пък е между Брюж и Борусия (Дортмунд), като в него германците имат предимство поне на хартия и е почти задължително да вземат трите точки, ако искат да имат реален шанс за достигане до 1/8-финал.

Може би най-непредсказуемата група е "D". В нея няма силно изявен фаворит и битката за класиране напред ще бъде доста оспорвана. Първите двубои противопоставят Шалке 04 и Порто в Гелзенкирхен и Галатасарай и Локомотив (Москва) в Истанбул.

Шампионска лига, групова фаза, 1 кръг:

от 19:55 часа:

Група "В"

Барселона - ПСВ Айндховен

Интер - Тотнъм

от 22:00 часа:

Група "А"

Монако - Атлетико Мадрид

Брюж - Борусия (Дортмунд)

Група "С"

Ливърпул - ПСЖ

Цървена звезда - Наполи

Група "D"

Галатасарай - Локомотив (Москва)

Шалке 04 - Порто