Ливърпул победи зрелищно с 3:2 ПСЖ на старта в Шампионска лига
Секция: СПОРТ
19 Септември 2018 08:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ливърпул победи зрелищно с 3:2 ПСЖ на старта в Шампионска лига

/КРОСС/ Ливърпул и ПСЖ оправдаха очакванията за зрелищен двубой на старта в Шампионска лига. Срещата от група "С" завърши с победа 3:2 за домакините, които обаче бяха на път да изпуснат сигурен успех.

Срещата заслужено прикова вниманието на футболния свят, който получи това, което искаше - голове, положения, обрат и късна драма, след която в крайна сметка по-щастливите лица на "Анфийлд" бяха тези на домакинските привърженици.

Селекцията на Юрген Клоп заслужаваше доста по-изразителен резултат, но в духа и историята на отбора, напрежението беше до последната секунда, макар че тимът поведе с 2:0 още преди да се изтекли 40 минути игра...

С първите минути мърсисайдци се настаниха в половината на съперника, като в рамките на 2 минути изпълниха 5 последователни корнера.

При един от тях Ван Дайк бе близо до гола, но Ареола успя да избие топката.

Гостите буквално не можеха да изнесат играта до средата на терена и трудно комбинираха помежду си, независимо от наличието на играчи като Неймар, Мбапе, Ди Мария и другите звезди...

Логичното се случи в 30-ата минута!

При поредна атака по фланга се стигна до центриране от лявата страна, а Даниел Стъридж с глава разстреля от близка дистанция Ареола - 1:0!

Последва нов шанс за домакините, който обаче Мане пропиля. На другата врата Мбапе бе изпуснат в 35-ата минута пред вратарското поле при заучено положение от корнер, но младата звезда стреля над вратата.

Буквално в следващата атака Ливърпул удвои преднината си!

Вайналдум бе съборен в наказателното поле от Бернат, а Джунейт Чакър бе категоричен - дузпа! Зад топката застана Джеймс Милнър, който нямаше проблем да вкара за 2:0!

ПСЖ обаче върна интригата от нищото!

Лошо изчистена топка от Андрю Робъртсън попадна на крака на Мюние, който без да се бави, почти фронтално срещу вратата, прати топката в долния ляв ъгъл на вратата за 2:1 - резултат, при който дойде почивката.

 

 

 

Втората част продължи да се развива по сходен начин - Ливърпул доминираше, а ПСЖ трудно успяваше да организира нещо интересно в средата на терена и предни позиции.

Гол на Мохамед Салах бе правилно отменен поради нарушение на Стъридж в атака. Последният, Мане и Хендерсън пък пропуснаха от удобни позиции да покачат на 3:1.

Противно на логиката ПСЖ изравни в 84-ата минута!

Футболистите на Клоп сбъркаха фатално пред наказателното поле, което позволи на Мбапе да стреля от близка дистанция, вкарвайки за 2:2!

Ливърпул обаче не се предаде и продължи да търси успеха, който дойде в добавеното време!

Майсторско изпълнение на Фирмино матира Ареола, за да може в крайна сметка Ливърпул да продължи победния си поход от началото на сезона - 3:2!