Съставят акт на фирмата-изпълнител заради "бетонираните" дървета по "Графа"
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2018 09:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Съставят акт на фирмата-изпълнител заради "бетонираните" дървета по "Графа"

/КРОСС/ Снимки в социалните мрежи на дърво, което е било "циментирано" бяха разпространени от наблюдателни граждани.

Първоначалният вариант, когато беше залято дървото с бетона - това е грешка, защото не е изпълнен технологичният проект с поставяне на кофраж, който да ограничава бетона, беше поставено само полиетиленово фолио, но то е недостатъчно обясни Димитър Данчев, директор на "Зелени системи" към СО.

Димитър Данчев, директор на "Зелени системи" към СО: Поради тази причина фирмата ще бъде санкционирана. Към момента представители на "Зелени системи" са съставили констативен протокол, благодарение на който е направено това укрепване и обезопасяване на дървото и е разширен отворът около самата коренова система.

На базата на този протокол ще бъде съставен акт за установяване на административно нарушение, стойността на който е между 1000 и 50 000 лева, обясни още Данчев.

Той предположи, че най-вероятно ще има щети за дървото, поради тази причина е съставен актът със

арх. Радомира Методиева, част от проектантската фирма: Озеленяването е важна част от цялостната визия на улицата - освен подмяната на настилките и освен запазване на съществуващата растителност във вида, в който може да бъде добре изглеждаща и поддържана, и нова растителност.