Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Септември 2018 13:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българи трансформират фасадите на три от най-известните сгради в Берлин

/КРОСС/ В дните между 5-14 октомври централната част на германската столица Берлин ще бъде преобразена от 150 3D мапинг продукции, а три от най-емблематичните сгради в града ще бъдат трансформирани именно от българи. Това ще се случи в рамките на Фестивала на светлините. Три светлинни спектакъла ще красят фасадите на Бранденбургската врата, телевизионната кула и Германския исторически музей.

3D мапинг шоу ще промени облика на Бранденбургската врата. То ще превърне красивия монумент в портал, свързващ световните култури чрез музика, изкуство, архитектура и природа от целия свят.

За участие в специална категория „Нека да създадем по-добро бъдеще“ са поканени 18 студиа от седем европейски държави, а сред финалистите се нарежда и MP-Studio, което ще представи Германия и България.

Седемте финалиста ще представят творбите си върху 368-метровата телевизионна кула, която е и най-високата свободностояща структура в града. Светлинните шоу продукции ще бъдат показвани по време на целия фестивал, а победителите ще станат ясни след гласуване на жури и публика, което ще е отворено след 5 октомври.

Българите са избрани да създадат и специална продукция по случай 70-ата годишнина от създаването на Израел. Светлинният спектакъл ще се появи на 300-годишната фасада на най-важната съществуваща барокова сграда в Берлин - Германския исторически музей, и ще разкрие пред зрителите богатата култура, история и изкуство на страната.

Фестивалът на светлините е един от най-известните фестивали за светлинно шоу в света. Традиционно той се провежда през октомври, като за 14-а поредна година превръща най-известните исторически забележителности, монументи, улици и площади в германската столица в огромна светлинна инсталация.