Предстоящи събития в страната за 20 септември
Секция: Предстоящи събития
20 Септември 2018 07:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 20 септември

/КРОСС/София.
От 09.30 часа в Интер Експо Център държавният глава Румен Радев ще открие единадесетото годишно издание на форума „Кариера в България. Защо не?".

***
София.
От 14.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава ще удостои с Орден „Стара планина" първа степен извънредният и пълномощен посланик на Република Полша в Република България Кшищоф Краевски за неговите заслуги за задълбочаването и развитието на българо-полските отношения.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще подпишат споразумение за сътрудничество между двете министерства. Документът създава възможности за обучение и професионална квалификация на кадри за туризма.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 09.30 часа в Централния военен клуб заместник-министърът на отбраната Анатолий Величков ще участва в откриването на националната конференция с международно участие „Отбранителната индустрия лидер на иновациите в България". Събитието е под патронажа на вицепремиера по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов и министъра на икономиката Емил Караниколов.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в хотел КООП ще се състои заключителна конференция на Българо-швейцарската програма за сътрудничество в борбата с трафика на хора и реинтеграция на жертвите.

***
София.
От 09.30 часа 14 състав на СГС ще гледа делото срещу Драгомир Д., обвинен за двойното убийство на строителните предприемачи в кв. „Витоша".

***
София.
От 09.30 часа 26 състав на СГС ще гледа делото срещу Валентин Д., Лина А. и Мая С. (длъжностно присвояване в особено големи размери).

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на СГС ще гледа делото срещу шестима лекари, обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 10.00 часа в Резиденция „Бояна" в дом №2 ще се проведе втората част на конференцията на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" - уъркшоп по основни въпроси, свързани с публично-частното партньорство в областта на ВиК и пътната инфраструктура.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мила Г., Ангел А., Антони Я. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитринка Ф., Борис Б., Йордан Ч, и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа в централното фоайе на Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „Дипломация и доблест", посветена на 110-годишнина от провъзгласяване на Независимостта на България.

***
София.
От 11.15 часа в залата на Министерството на туризма министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще подпишат споразумение за сътрудничество между двете министерства. Документът създава възможности за обучение и професионална квалификация на кадри за туризма.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Аз пазя горите и орлите на България".

***
София.
От 12.00 часа с официална церемония ще бъде открита обновената база на ямболското СУ „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 13.30 часа 8 състав на СГС ще гледа делото срещу Десислава Д. (пране на пари).

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе дискусия във връзка с приетите на първо гласуване промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, свързани с прозрачността на собствеността на медиите и нейното значение за гарантиране на свободата на словото и превенцията на фалшивите новини.

***
София.
От 14.00 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Андрей З., Костадин Г. и Николай Н. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 14.00 часа в мраморно фоайе на зала „България", ще се проведе пресконференция по повод VIII-мия международен музикален фестивал „Пиано екстраваганца".

***
София.
От 15.00 часа в зала „Триадица" в „Гранд Хотел София" ще бъдат подписани оперативните споразумения за изпълнение на Фонд градско развитие. Избраните финансови посредници са Обединение „Фонд за устойчиви градове" и „Регионален фонд за градско развитие".

***
София.
От 16.00 часа в София Тех Парк ще се проведе дигитален форум на тема „Икономика 4.0.

***
Асеновград.
От 12.30 часа в с. Тополово ще бъде открита паметна плоча на д-р Иван Василев. От 13.00 часа на паметната плоча на загиналите във войните в с. Тополово ще бъде отслужена заупокойна литургия и военен ритуал по случай 100 години от края на Първата световна война.

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека ще бъде представен поетичният сборник за незрящи „Докосване" на Красимир Ортакчиев - съвместен проект на ЛК „Орфей" при НЧ „Св. преп. П. Хилендарски" и Съюз на слепите.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Професионална гимназия по текстил и лека промишленост Гоце Делчев" зам.-министър Дeница Сачева и д-р Милен Врабевски ще открият нова компютърна зала.

***
Бургас
От 11.00 часа, в Общинския съвет на БСП-Бургас, ще се проведе пресконференция с участието на Атанас Зафиров - член на ИБ на НС на БСП, Стойко Танков - председател на Областния съвет на БСП-Бургас, Емил Георгиев - председател на ПК "Екогласност" и Румен Николов - областен координатор на ПК "Екогласност" за област Бургас.

***
Бургас.
В 11.00 часа в Окръжен съд - Бургас ще произнесе с присъда по делото за убийството на Никол, в асансьорна кабина на блок в к-с „Меден рудник".

***
Бургас
От 20.00 часа в Летния театър ще бъдат закрити Музикално - поетичните вечери „Памет за Емил Чакъров. 70 години от рождението на Маестрото".

***
Бургас.
От 18.30 часа в зала „Младост" ще се състои контролен мач между волейболния шампион „Нефтохимик" и турския гранд „Галатасарай".

***
Варна.
От 10.00 часа в залата на Община Варна ще се състои начална пресконференция по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Варна - фаза 1.

***
Варна.
От 10.30 часа в заседателната зала на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна ще се проведе пресконференция, на която детски ендокринолози, начело с проф. д-р Виолета Йотова, ще обявят резултатите от кампанията за ранно откриване и навременно лечение на състояния с проблемен растеж при деца, която се провежда през последната година.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала „Одесос", Археологически музей - Варна, ще се състои пресконференция във връзка с новата изложба „Пясъчни замъци и бетонни курорти - миниатюрна ваканция в миналото на България". Изложбата е подготвена от Музея на хотелиерството и ресторантьорството във Финландия, заедно с посолството на България във Финландия.

***
Варна.
От 12.30 часа в Областна администрация ще се състои брифинг на вицепремиера Валери Симеонов по повод отчитането и протичането на летния сезон.

***
Варна.
От 18.30 часа в Зала 2 на галерия „Ларго" ще бъде открита самостоятелна изложба - графика на украинския художник Константин Антюхин. Експозицията носи името „Метаморфози".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена „Без граници"/ „Nolimited" - изложба на Николина Джановска и Гордана Хаджи-Николова /Македония/.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в театралния салон на Военния клуб ще се проведе благотворителен коктейл, организиран от Ротари клуб - Велико Търново и Общината. Събраните средства ще са за възстановяване на помещението.

***
Враца.
От 17.00 часа в малка зала на ХГ „Иван Фунев" - РИМ Враца ще бъде представена изложба по повод 115 години от рождението на Кирил Буюклийски.

***
Габрово.
Народните представители от „БСП за България" ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите в област Габрово. График на срещите може да прочетете тук.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в центъра на селото ще започне „Празник на градинаря".

***
Добрич.
От 19.00 часа в градски парк „Свети Георги" ще се състои концерт „ТУРНЕТОО".

***
Каварна.
От 16.00 часа в заседателна зала на Община Каварна ще започнат Националните културни празници „Албена".

***
Перник.
От 09.30 часа в зала „Панорама" ще се проведе заседание на Общински съвет - Перник.

***
Пловдив..
От 10.30 до 12.00 часа в Цар-Симеоновата градина ще се проведе традиционният детски празник по повод Седмицата на мобилността. Ще бъдат обособени няколко къта с дейности за деца от 6 до 9 години. Планирани са състезания по скоростно и майсторско каране с велосипеди, тротинетки и ролери, рисунка на асфалт, забавни състезания по безопасност на движението.
***
Пловдив..
От 15.30 часа учениците от ОУ „Васил Левски" са приготвили открит урок „Комбинирай, движи се", който ще се проведе на специализираната площадка по безопасно движение в двора на училището по повод Седмицата на мобилността. По атрактивен начин те със своите учители ще покажат как можем да се придвижваме в градски условия, използвайки алтернативен транспорт, като не замърсяваме околната среда.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с граждани, както следва: Ясен Михайлов, Дамян Петров, Петър Попов от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. „Марица" №91. Пенчо Малинов, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив..
От 18.00 часа, в салона на в НЧ „Възраждане" ще се проведе литературно четене с участието на членове на Дружеството на писателите, които се осъществяват по проекта „Писателите и Пловдив". Публиката ще има възможност да се срещне с 10 пловдивски автори.

***
Русе.
Общинските съветници от ГЕРБ-Русе ще имат приемни за граждани от 17.30 часа в града. В централния офис на партията, намиращ се на ул. „Чипровци" № 2, на въпроси на хората ще отговарят проф. Васил Пенчев и Богдан Донев. В клуба, намиращ се на ул. „Доростол" № 1, жителите на общината ще могат да поставят своите проблеми пред доц. Сашо Нунев и Илиян Илиев. Димитър Кънчев и Бедрос Пехливанян ще са на разположение на хората за актуални проблеми в клуба, намиращ се в кв. „Чародейка", комплекс „Чародейка", ет. 2. Владислав Атанасов и Марияна Данова - Иванчева ще бъдат в клуба на ул. „Отец Паисий" № 4, а Събина Павлова - в клуба на ул. „Илинден" № 7 в кв. „Дружба 3" /до комплекс „Олимпия"/.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала „Георги Данчев" на областната администрация в Сливен ще се състои пресконференцията на „МатиБолгария". В нея ще участва председателят на сдружението Дора Пондалова и членове на новоизбрания управителен съвет. Ще бъде представен и новият брой на вестник „Сливен", който „МатиБолгария" издава в навечерието на всяка сливенска родова среща.

***
Сливен.
От 17.30 часа министърът на образованието Красимир Вълчев ще се запознае с хода на ремонтите в двата Регионални учебно-тренировъчни центъра по безопасност на движението, които тепърва ще се създават.

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала „Сливен" Сливенският симфоничен оркестър открива новия си творчески сезон.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, държавна опера Стара Загора ще даде пресконференция относно първата премиера за новия Сезон- „Малкият принц".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде открита колективна изложба „Природни състояния" (живопис, графика, рисунка, скулптура, фотография). Изложбата ще остане до 20 октомври 2018 г.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се състои премиера на постановката „Сватбата на Фигаро".

***
Сухиндол.
От 18.00 часа в читалището на град Сухиндол народните представители от „БСП за България" - Дора Янкова, Донка Симеонова и Даниел Йорданов ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите.

***
Търговище.
Народните представители от „БСП за България" ще проведат дискусия за „Визия за България" с гражданите в област Търговище. График на срещите може да прочетете тук.

***
Хасково.
В ХГ „Ат. Шаренков" ще бъде представена изложба „Поздрави от ... Италия и България". В РИМ - Хасково ще бъде показана изложба „Идентичност между символика и цветове". Входът за двете изложби е свободен.

***
Ямбол.
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще бъде на работно посещение в Ямбол. В 12.00 часа министърът ще посети СУ „Св. Климент Охридски", в което приключи цялостен ремонт, финансиран по ОП „Региони в растеж". По-късно министър Вълчев ще посети и ОУ „Д-р Петър Берон", както и учебна практика на ученици в дуална форма на обучение.