Лудогорец с първо препятствие в Лига Европа, приема Байер
Секция: СПОРТ
20 Септември 2018 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец с първо препятствие в Лига Европа, приема Байер

/КРОСС/ Лудогорец приема в Разград немския гранд Байер (Леверкузен) в двубой от груповата фаза на Лига Европа тази вечер.

"Аспирините" са амбицирани да направят първата крачка към излизането от кризата, в която се намират в Бундеслигата още днес и ще заложат на оптималния си състав.

Целта пред Лудогорец е да прескочи груповата фаза и в Разград разчитат да стартират с 3 точки.

"Орлите" записаха победа в първия си мач в групи само веднъж - преди 5 години, когато удариха ПСВ (Айндховен) в Холандия. През миналия сезон шампионите отново стигнаха до групите на Лига Европа и бяха в компанията на тим от Германия - Хофенхайм.

Якуб Шверчок е контузен и не попадна в групата на Лудогорец, но той и без това не успява да се пребори с конкуренцията на Клаудиу Кешеру, който ще води атаката на "орлите".

Пауло Аутуори ще заложи на Вандерсон, Марселиньо и Джоди Лукоки зад румънския национал, а в средата на терена ще играят капитанът Светослав Дяков и Яцек Горалски.

В лагера на Байер има няколко контузени футболисти, начело с Ларс Бендер, Арлес Арангис и Юлиан Баумгартлингер. От тримата само Бендер пътува с отбора за Разград и има минимален шанс да играе.

Леверкузен има едва 3 победи, 3 равенства и 4 загуби при визитите си на отбори от Балканите. Една от тях е от ЦСКА през 2005 година, когато за "аспирините" игра и Димитър Бербатов.

Мачът на "Лудогорец Арена" започва в 22:00 часа.