Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2018 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парламентарна делегация, водена от Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан

/КРОСС/ Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, е на посещение в Република Азербайджан на 20 и 21 септември 2018 г. В състава на делегацията са председателят на Групата за приятелство България – Азербайджан Хамид Хамид и народният представител Димитър Георгиев.

През първия ден от посещението българските парламентаристи ще се срещнат с председателя на Мили Межлиса на Азербайджан Октай Асадов. Цвета Караянчева ще разговаря с президента на Република Азербайджан Илхам Алиев. По време на визитата председателят на парламента ще има среща и с министър-председателя на Азербайджан Новруз Мамедов.

Програмата предвижда българската парламентарна делегация да посети Центъра за български език и култура в Славянския университет в столицата Баку, както и Център „Гайдар Алиев“.

На 21 септември Цвета Караянчева и водената от нея делегация ще присъстват на тържественото заседание по повод 100-годишнината на парламента на Азербайджан, като председателят на Народното събрание ще се подпише в почетната книга на Мили Межлиса.