Ясни са местата и датите, на които лекарите от Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" ще посетят до края на 2018 г.
Секция: Здраве
20 Септември 2018 10:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ясни са местата и датите, на които лекарите от Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" ще посетят до края на 2018 г.

/КРОСС/  Градовете, в които лекарите ще проведат високоспециализираните профилактични прегледи за деца са общо 5. Това са Сандански, Бургас, Кюстендил, Велико Търново и Разград. Първата дестинация, в която гостуват специалистите от НП "Детско здраве-Пирогов" тази есен е гр. Сандански. Лекарите ще преглеждат в югозападния град във втората събота от месец октовмри - 13.10. 2018 г. Следващият град е Бургас - прегледите ще бъдат в последната събота от месеца - 27.10.2018 г.

През ноември специлистите от "Детско здраве-Пирогов" ще посетят и прегледат децата отново във втората и последната събота на месеца:
- 10 ноември - гр. Кюстендил
- 24  ноември - гр. Велико Търново
През декември пироговските лекари ще преглеждат децата от гр. Разград на 8 декември.
Прегледите ще се осъществяват след предварително записване. Задължително е да се носи допълнителна медициснка документация, ако пациентът разполага с такава.
Записванията за високоспециализираните прегледи ще се извършват на специално посочени телефони в конкретните населени места, които местана управа ще подаде към регионалните медии. 
Вече 5 години водещи детски специалисти от университетската спешна болница "Пирогов" извършват профилактини прегледи на деца, като до този момент са прегледани няколко хиляди деца от различни области в България. Лекарите, които преглеждат децата са от специалностите УНГ, хирург, ортопед-травматолог, уролог, очен, неврохирург. От тази есен към екипа от детски лекари ще има и кардиолог.
Национална Програма "Детско здраве-Пирогов" се провежда под патронажа на Комисията по здравеопазване към Народното събрание.