Цял боен арсенал бе открит в къща във врачанско село
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2018 11:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цял боен арсенал бе открит в къща във врачанско село

/КРОСС/ Криминалисти на ОДМВР-Враца иззеха голямо количество незаконно оръжие и боеприпаси

Специализираната операция е предприета  на 19 септември, след проведени оперативни действия на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР- Враца. В хода на акцията, под наблюдението на прокуратурата, е извършено претърсване на частен имот в село Манастирище, община Хайредин.

Там са намерени  и иззети: три пушки - гладкоцевна ловна, 12 калибър и две пневматични; бойна граната РГД-5 със завита запалка в нея; имитационна граната със запалка; 50 електродетонатора; тротилова пресовка с тегло около 200 г;  саморъчно изработено метално тяло с цилиндрична форма; три пълнителя за автомат тип „АК“; три метални кутии с барут за ловни патрони;  плик, съдържащ около двеста грама барут за ловни патрони; кутия с  капсулвъзпламенители за ловни патрони; два огнепроводни шнура с обща дължина 8.30 м; 417 ловни и бойни боеприпаса от различен калибър.

След установяването на наличните взривни вещества, местопроизшествието е запазено до пристигането на екип на Специализирания отряд за борба  с тероризма- МВР. Установено е, че откритият арсенал е собственост на 61-годишен мъж, криминално проявен. Той не е задържан по здравословни причини. 

По случая е образувано  досъдебно производство по чл. 339 от НК, работата по цялостното му документиране продължава под наблюдението на прокуратурата.

 *снимката е илюстративна