Дора Янкова: В правителството няма единодействие
Секция: ПОЛИТИКА
20 Септември 2018 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дора Янкова: В правителството няма единодействие

/КРОСС/ Това е четвъртият регионален министър на Борисов

„Гласувах против избора на новите министри, защото в програмата за управление на правителството целият кабинет е приел ангажимент към целия народ- да има балансирано регионално развитие. Навсякъде в страната, обаче, има огромни контрасти“. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България“ Дора Янкова.  Тя припомни, че избраният днес регионален министър е четвъртият, откакто Борисов управлява. „В правителството няма единодействие и има разнобой по това- дали да се работи целенасочено по развитието на регионите. Нужни са целенасочени програми за развитие на Северозапада, Родопите, западните и пограничните райони“, каза още народният представител.

Тя припомни още, че правителството дори е раздавало средства в тези региони, без да има такива програми, като акт на МС и яснота, как ще се харчат. „1 млрд. лв. се дадоха от бюджета за ограничаване на различията, но те не направиха нищо и отговорността за това е на кабинета“, категорична бе Дора Янкова.

Красимир Янков: Управлението на ГЕРБ е напълно негодно. Новите назначения няма да променят политиката му

„Гласувах против предложените министри заради убедеността ми, че управлението на ГЕРБ е напълно негодно“. Това каза народният представител Красимир Янков. Той заяви, че тези нови назначения няма да променят политиката на кражба от асфалта, няма да има ефективни мерки срещу битовата престъпност и разпадът в БДЖ няма да бъде спрян. „Няма значение какви качества имат новите министри. Какъвто и професионалист да е новият министър на вътрешните работи, 10 годишната съсипия в системата, безкрайните зловредни реорганизации показват по безспорен начин , че ГЕРБ не иска силно и работоспособно МВР“, каза още Янков. Той заяви, че тази политика ще продължи, докато Бойко Борисов не бъде спрян от достъп до управлението.