Предстоящи събития в страната за 21 септември
Секция: Предстоящи събития
21 Септември 2018 06:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната за 21 септември

/КРОСС/ София.
От 16.00 часа в Музея за история на София президентът Румен Радев ще отличи младежи, постигнали за първи път у нас златно ниво в международната младежка програма „Награда на херцога на Единбург – България“.

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа министърът на вътрешните работи Младен Маринов ще се срещне с представители на синдикалните организации в МВР.

***
Сливен.
От 10.00 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще се срещне с директори на детски градини и училища в Сливенска област. След това министър Вълчев ще посети ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“, Сливен, ОУ „Н. Прокопиев“ в с. Сборище, община Твърдица, началния етап в СУ „Иван Вазов“ и СУ „Христо Ботев“ в Нова Загора.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Мериан Палас“ министърът на правосъдието Цецка Цачева ще връчи сертификати на магистрати, полицейски служители и социални работници, които завършват обучение на тема „Права на децата, специализация по младежко правосъдие за професионалисти в България: Обучение за специалисти, провеждащи изслушвания на деца".

***
София.
От 09.00 часа в митрополитската катедрала „Св. Вмца Неделя“ Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Архиерейска света Литургия, с която ще бъде отбелязана 40-та годишнината от рождението на епископа.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Добрин С., Георги П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян Т., Христо С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Поля П., Спасена Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиян О., Емил М. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван К. и Димитър Г., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.00 часа на входа на ГД „Национална полиция“ ще се състои брифинг за предприетите мерки във връзка с предстоящите празнични дни и очаквания засилен трафик.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерство на младежта и спорта ще се състои церемонията по награждаване на участниците в „Спортувай с послание“. Участие в събитието ще вземе и министър Красен Кралев.

***
София.
От 11.00 часа на гроба на поета Иван Вазов Националният литературен музей ще отбележи с поклонение 97-ата годишнина от смъртта му.

***
София.
От 11.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван Д. и Милкана В., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа пред Паметника на незнайния войн ще бъдат отбелязани Правото на мир и седемдесетата годишнина от приемането на Всеобщата декларация за правата на човека на ООН.

***
София.
От 12.00 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще разгледа искане за условно предсрочно освобождаване, подадено от британеца Колин Такър, осъден на 12 г. затвор за изнасилване на 6-годишно момиче в с. Ново градище, община Стражица.

***
София.
От 13.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Галина Ц., Красимир Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа при протестната палатка пред служебния вход на Народното събрание ще се проведе брифинг на инициативата „Системата ни убива“. Темата е „Зависима независимост“.

***
София.
От 14.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за образувне и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Агенция „Пътна инфраструктура“ ще бъдат отворени офертите за технически проекти при ремонта на над 30 км третокласни пътища в област Бургас, както и за спасителни археологически проучвания по трасето на Мездра – Ботевград.

***
София.
От 15.00 час в пресцентъра на зала „Арена Армеец“ ще бъде представена на книгата-фотоалбум за Любо Ганев „ Любо Ганев – Светът от високо“.

***
София.
От 17.00 часа в парк „ Военната Академия“ ще бъде открито третото издание на единствения по рода си фестивал „живият огън на традициите“ под надслов „Символ и ритуал“.

***
София.
От 18.30 часа в концертна зала ОКИ „Надежда“ ще се състои концерт на „Симфониета „София“ с гост-диригент Георги Димитров.

***
София.
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Стоян Тачев „1885. Спомени на съвременници“.

***
Асеновград..
От 20.00 часа в Нощта на музеите ще има безплатен музеен тур из трите музейни сгради и емблематични църкви.

***
Благоевград.
От 09.30 часа е конферентната зала на хотел „Монте Кристо“ ще се проведе журналистически семинар, организира от Европейския парламент в България.

***
Благоевград./с. Дъбрава.
На 21 и 22 септември ще се проведе The Brava Balkan Fest.

***
Благоевград./с. Падеш.
От 10.30 часа в двора на Дома за пълнолетни лица с деменция ще бъде отбелязан Световният ден за подкрепа на хората с болестта на Алцхаймер и деменция.

***
Благоевград./с. Струмяни.
От 14.00 часа в читалище „Братя Миладинови“ РИОСВ – Благоевград ще проведе образователна програма за Европейската седмица на мобилността.

***
Бургас.
От 11.00 часа в кабинета на директора на УМБАЛ Бургас ще бъде представен проект за превенция на исхемичния мозъчен инсулт.

***
Бургас.
От 14.30 часа в спортна зала „Бойчо Брънзов“ ще се проведе практическо обучение в рамките на кампанията за сигурност на децата в интернет пространството „Кой стои срещу мен в мрежата“.

***
Бяла (Русе).
От 13.30 часа на пл. „Екзарх Йосиф I” ще се проведе лекоатлетическото състезание по щафетно бягане „Бяла Рън 2018“.

***
Бургас.
От 14.30 ч в залата на Областна администрация Бургас ще се проведе брифинг за представителите на медиите по повод срещата на зам.министър председателя Валери Симеонов с кметовете на черноморските общини и представители на регионалните дирекции във връзка с приключването на летния сезон.

***
Варна.
От 10.00 часа в района на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” ще се проведе тържествен ритуал по провеждане на военна клетва от курсантите от „Випуск 2023” за Военноморските сили и „Випуск 2024“ за Военномедицинска академия – София.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на сдружение „Младежи за развитие на Лясковец” във връзка с реализацията на международен проект по Еразъм+.

***
Велико Търново.
От 16.30 часа по улица „Васил Левски“, пред Община Велико Търново, ще се проведе Дефилир и откриване на Международен фестивал на военните оркестри.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита Представителна изложба на национален проект „Аз съм Българка” на Радослав Първанов.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“ ще бъде открита „Историческата памет в цветове и багри” – изложба гоблени, автор Росица Бакалова.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на крепостта Царевец ще бъдат отбелязани Европейски дни на наследството: Изложба „Звънът - миналото среща бъдещето” и включване в европейската инициатива „Нека първият им звън изрече думата „мир“.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Художествена галерия „Борис Денев“ ще бъде прожектирана „Открий камбаната в галерията“ – анимация за деца и възрастни във връзка с Дните на Европейското културно наследство.

***
Велико Търново.
От 20.00 часа ДКС „Васил Левски“ „Осмото чудо“ – концерт-спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Българе“.

***
Видин.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин ще бъде представен трансграничният проект „Живи човешки съкровища на трансграничния регион“, проектен код ROBG- 581.

***
Враца.
От 19.00 часа в градската концертна зала ще се състои концерт на „Симфониета Враца“.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа при Паметен знак на загиналите във войните горнооряховчани ще бъде отбелязан Денят на Независимостта на България.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков“ ще бъде представена временна изложба „Книжовното наследство на Добруджа през Възраждането“.

***
к. к. Златни пясъци.
От 16.00 часа в хотел „Шипка“ ще бъде открит Националният многожанров фестивал на есперантското слово и песен за хора с увреждания „Интеграция без граници”.

***
Монтана.
От 15.00 часа в Художествена галерия „Кирил Петров“ ще се проведе кръгла маса с ученици в Х клас от средните училища в Монтана на тема „За цената на независимостта – преди 110 години и сега … или „Защо лошият мир е много по-добър и от най-добрата война?!“.

***
Пещера.
От 18.00 часа в Народно читалище „Развитие“ Комплексът за социални услуги за деца и семейства в Пазарджик ще представи благотворителната театрална постановка „Скици от малкия град“.

***
Пловдив.
От 09.00 до 16.00 часа Центърът за управление на трафика в Пловдив ще отвори врати за посещение на граждани.

***
Пловдив.
От 10.00 часа пред храм ,,Св. Свети Константин и Елена’’ в Стария град ще се открие Есенният панaир на занаятите с Пленер ,,Кукли”.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Регионалния етнографски музей ще бъде открита изложбата „Гривни дрънкат под възглаве”.

***
Пловдив..
От 19.30 в Дома на културата “Борис Христов” ще бъде открит фестивалът ONE DANCE WEEK 2018.

***
Русе.
От 09.30 часа Комплексният онкологичен център в Русе ще проведе информационна среща за превенцията на рака на гърдата в шивашко предприятие „Антоан Вил” в Русе. От 10.30 часа ще се проведе беседа в управлението на Пристанищен комплекс – Русе ЕАД, на улица „Пристанищна” 22.

***
Сливен.
От 11.30 часа на Дамарския мост началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен главен инспектор Илиян Николов ще даде брифинг за състоянието на пътния травматизъм в региона.

***
Сливница.
От 10.00 часа на градския стадион на футболен клуб „Сливнишки герой“ ще се проведе приятелска футболна среща между представителните отбори на сухопътните войски на Република България и Република Сърбия.

***
Смолян.
От 16.00 часа в изложбените зали на Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян ще бъде открита временната изложба „Родопски чанове и тюмбелеци“, по повод Европейските дни на наследството.

***
Смолян.
От 19.00 до 19.15 часа в Регионален исторически музей „Стою Шишков“ - Смолян ще звучат магичните звуци на родопските чанове, а в този час камбани във всички европейски страни да забият в чест на културното наследство.

***
Смолян.
От 14.00 часа на паркинга между Мултифункционалната спортна площадка на стадион „Смолян” ще бъде даден старта на състезание по Дуатлон /велосипеди и бягане/, организирано от община Смолян по повод Европейската седмица на мобилността от 16 до 22 този месец.

***
Стара Загора.
От 15.30 часа кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще направи първа копка за улица „П. Захариева“ в кв.„Железник“.

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в Регионална библиотека „ Захарий Княжески“ ще се проведе концерт на група „GloBalKan“.

***
Хасково.
От 15.00 часа в зала „Хасково“ ще се проведе среща с президента на Международната писателска гилдия Лада Баумгарден.

***
Хасково.
От 19.00 часа камбаните на Камбанарията в град Хасково, парк Ямача, ще бият едновременно с тези в цяла Европа в рамките на инициативата на Федерална Република Германия под надслов „Нека първият им звън изрече думата „мир“ - Камбанен звън из цяла Европа" и в чест на културното наследство.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Бюджет и финанси”.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с НПО”.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Правна и опазване на обществения ред”.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на общината ще заседава постоянната комисия „Териториално развитие и селищно устройство”.

***
Шумен.
От 16.30 часа във Военния клуб в Шумен ще бъде открита изложбата „Освобождението на Добруджа по време на Първата световна война 1916-1917 г.“.