Григор ще защитава честта на Европа срещу Франсис Тиафо
Секция: СПОРТ
21 Септември 2018 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор ще защитава честта на Европа срещу Франсис Тиафо

/КРОСС/ След като зарадва хилядите привърженици на тениса в Чикаго с непринудено поведение, стил, класа и чар, Григор Димитров вече може да мисли само за представянето си на корта.

Тази вечер (21 септември) в 21:00 ч. българско време роденият в Хасково тенисист ще брани не само собствената си част, нито тази на родината, а на... целия континент. Димитров е част от отбора на Европа в престижния турнир Лейвър Къп, който се провежда за втора поредна година. Вече е ясен и първият му съперник от Отбора на света. Това е американецът Франсис Тиафо.

20-годишният тенисист е номер 40 в света. С Григор са се срещали веднъж - през август в Канада, когато Димитров победи трудно след 2:1 сета и 2 тайбрека.

Схемата на Лейвър Къп не е като на обикновен турнир. За всяка победа се дават точки. В първия ден (21 септември) тимовете ще вземат по 1 за всеки успех, във втория (22 септември) - по две, в третия (23 септември) - по три. Така до края на турнира нищо не е ясно. Всеки ден се играят 3 мача на сингъл и 1 на двойки. Те са във формат 2 от 3 сета, като третият сет е тайбрек до 10 точки.

В миналото издание Европа триумфира с 15:9 точки.

 

В отбора на Григор блестят имената на тенис легенди от най-висока класа - Роджър Федерер, Новак Джокович, Александър Зверев, Давид Гофен, Кайл Едмънд и Жереми Шарди.

Те ще се изправят срещу сензации от цял свят - Кевин Андерсън, Джон Иснър, Диего Шварцман, Джак Сок, Ник Кирьос, Франсис Тиафо и Николас Хари.

А победителят и носител на красивия трофей ще е само един!