Мая Манолова сезира главния прокурор за възстановяването на Хитрино
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Септември 2018 16:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова сезира главния прокурор за възстановяването на Хитрино

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова лично подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров с искане за проверка на разходените публични пари, предоставени за пострадалото население на с. Хитрино, след взрива в края на 2016 г., предаде БГНЕС.

Според обществения защитник множество жители на селото са потърсили съдействие от нея в мобилната й приемна заради съмнения за злоупотреби.

Мая Манолова и председателят на Българския червен кръст Христо Григоров са предали на Сотир Цацаров и всички документи от работата на Националния обществен съвет по благотворителната кампанията на БЧК за с. Хитрино с настояване за пълна проверка на усвоените до момента суми.

Тя допълни, че над 100 души са присъствали в нейната приемна, подали се близо 70 жалби. „Има огромно недоволство и хората искат пълна прозрачност и щателна проверка за това как се изразходвани средствата, които са вложени в ремонтите в Хитрино“, подчерта тя и даде пример с ремонти на сгради, които не са пострадали, и такива, които реално са имали щети, но дейностите по тях така и не са били довършвани.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил заяви преди дни в ефира на bTV, че не се притеснява от обвиненията и всичката информация е публична. Той подчерта, че ако бъдат установени нередности, ще подаде оставка, но призова Манолова за същото – в случай, че не бъдат намерени данни за злоупотреби.