Намериха мъртва изчезналата ученичка Силвия
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2018 07:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Намериха мъртва изчезналата ученичка Силвия

/КРОСС/ 18-годишната ученичка от Природоматематическата гимназия в Димитровград е намерена мъртва в парк "Марица" в града. Това съобщава "Дарик", като цитира данни на полицията.

Момичето е обявено за общодържавно издирване на 17 септември, два дни след като изчезва безследно. Сигналът е подаден от родителите й в първия учебен ден.

Според предварителната информация младото момиче е посегнало само на живота си. Предстои обаче да бъде извършена аутопсия, която да изясни причината за смъртта.

За последно Силвия П. е видяна в събота, 15 септември. Излязла е от къщата на баба си в село до Димитровград, като е казала, че отива на пазар с приятелка, за да си купи учебни материали. По това време родителите й са били на почивка в Гърция. Веднага след връщането си в България са подали сигнал до МВР. Вчера бе открит денонощен телефон, на който да се подава информация за изчезналото момиче и подробно описание с какво е била облечена. Тя е била засечена на видеокамери в Димитровград.

Съученици и познати на семейството описват Силвия като изключително добро, кротко, свито, стеснително и затворено момиче. Почти цялото лято била при баба си на село. От там тръгнала в събота сутринта, като казала, че отива с приятелка на пазара, за да си напазарува необходими за училище неща.

Родителите и по-малката й сестра били на почивка в Гърция, разказваха запознати. Веднага след като се прибрали, родителите подали сигнала в полицията, която незабавно започна издирване на момичето.