Русия към САЩ: Играете си с огъня
Секция: Русия
22 Септември 2018 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Русия към САЩ: Играете си с огъня

/КРОСС/ Пекин призова САЩ да отмени санкциите, които наложи на китайска военна организация за това, че е купила изтребители и системи за ПВО от Русия, или ще "понесе последствията", пише турското електронно издание Daily Sabah, цитирано от Фокус.

Говорителят на външното министерство Генг Шуанг заяви, че Пекин е представил протест на Вашингтон във връзка със санкциите, които предвиждат забрана за влизане в САЩ, блокиране на транзакциите през американската финансова система и блокиране на цялото имущество и дялове в недвижимо имущество, които се намират под юрисдикцията на САЩ, отбелязва изданието.

"Китай е силно раздразнен от безотговорното действие на САЩ", заяви Генг пред репортерите. - Ние категорично призоваваме САЩ веднага да поправят грешките и да отменят така наречените санкции. Иначе ще трябва да понесат последствията."

Генг обаче не разкрива повече детайли какво ще означават "последствията".

Междувременно Москва предупреди Вашингтон, че "си играе с огъня".

"Ще бъде добре за тях да запомнят, че има такава концепция като глобална стабилност, която те безсмислено подкопават като повишават напрежението в руско-американските отношения", заяви заместник-външният министър Сергей Рябков чрез съобщение.

"Да си играеш с огъня е глупаво и може да стане опасно. Препоръчвам на операторите на Вашингтон, които произвеждат в санкциите, поне малко да се запознаят с нашата история и да не я повтарят", се казва още в съобщението.