Туристическият портал на България ще има версия и на китайски език
Секция: Туризъм
22 Септември 2018 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическият портал на България ще има версия и на китайски език

/КРОСС/ Догодина туристическият портал на България ще има версия и на китайски език. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на работна среща с китайски бизнесмени и инвеститори в София, цитирана от пресцентъра на министерството.

В момента освен на български език, порталът има версии на осем езика - английски, френски, немски, руски, испански, арабски, японски и иврит.

Ангелкова съобщи, че през следващата година ведомството подготвя и маркетингова кампания за привличане на гости от Китай.

Министерството на туризма участва в разработка на "Балкански маршрут" - специален продукт за далечни пазари, с който да се популяризират възможностите за туризъм в 11 страни на Балканите - България, Сърбия, Румъния, Сърбия, Турция, Черна гора, Хърватия, Албания, Босна и Херцеговина, Словения и Македония.

От думите на председателя на борда на директорите на компанията "Брайт дайъри", която произвежда и продава на китайския пазар кисело мляко с марката "Момчиловци" и е съорганизатор на фестивала на киселото мляко, името на родопското село е известно на над 150 млн. китайци.