Ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните
Секция: Технологии
22 Септември 2018 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ретро джаджи, които бяха заместени от смартфоните

/КРОСС/ Технологиите се развиват непрекъснато и вече не можем да си представим живота без тях. Каналът ONE MIN TECH припомня 5 джаджи от миналия век, които бяха заместени от смартфоните. Ето кои са те:

Game Boy

Game Boy беше истински феномен през 90-те години на миналия век. Конзолата е произведена от Nintendo през 1989г. Game Boy представлява своеобразна революция в света на забавленията и става забавление както за деца, така и за възрастни, което години наред оглавява списъците с желани подаръци за Коледа.
Speak and Spell

Speak & Spell е създадена от Texas Instruments и се е състояла от синтезатор за говор, клавиатура, LCD дисплей, и порт за включване на дискети с игри. Тя е първата от поредицата образователни игри на компанията, последвана от Speak & Read и Speak & Math.
Уокмен и касети

Може би не всеки знае, че Walkman е името на оригиналния аудио касетофон, произведен от Sony през 1979 година. Това устройство става толкова популярно, че по-късно името му започва да се използва за назоваване на всички портативни аудио плейъри. Портативният аудио касетофон промени музикалната култура - през 80-те години на миналия век да си собственик на уокмен беше също толкова престижно и модерно, както е притежаването на iPhone днес.
Дискети

От излизането си през 1967 година, дискетите не спират да се развиват и стават все по-малки по размер: дискета (8 "), мини дискета (5.25") и микро дискета (3.5 "). Sony, един от най-големите производители на дискети, спря производството им през март 2011 г. Дискетите бяха заменени от CD-та и от USB флашките, които все още са в употреба. Но смартфоните и услугите в облака вече предлагат безопасно съхранение на всичките ни данни и информация.
Kodak и Fujifilm филм

Преди да се появят цифровите фотоапарати, снимките първо се записваха върху филм и след това се проявяваха снимките. Днес те не се използват толкова, колкото през 80-те и 90-те години на миналия век, но трябва да се признае, че все още има много любители фотографи, които имат страст към процеса на проявяване на снимки. Днес смартфоните са оборудвани с мощни сензори, имат вградени филтри и настройки, които дават възможност на всеки да прави вдъхновяващи снимки.