Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата (снимки)
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Септември 2018 16:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деца с картечници и жени с гранатомети в центъра на столицата (снимки)

/КРОСС/ Граждани успяха да се докоснат до военна техника днес в столицата, предава Канал 3. Бронирана машина "Хамър", бойни бронирани колесни машини "Командо", "Гардиан" и "Пустинна котка", гранатомети, картечници и други видове огнестрелно оръжие бяха изнесени пред сградата на Министерството на отбраната.

Военнослужещи, пък асистираха на гражданите и им демонстрираха как се борави с оръжията и им позволиха да разгледат бойните машини отвътре.

Поводът бе отбелязването на Деня на независимостта, като това бе част от инициативата "Това сме ние", с която Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.
Присъстващите имаха възможност да се запознаят с условията за участие в курсове за начална и специална военна подготовка.
На място присъства и лично вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. В инициативата се включи и Представителния духов оркестър на Сухопътните войски, който поднесе няколко изпълнения на гостите.

Министерство на отбраната отбелязва Деня на независимостта по аналогичен начин в още 16 града - Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Плевен, Сливен, Шумен, Смолян, Благоевград, Враца, Белене, Асеновград, Карлово, Казанлък, Хасково и Ямбол.

Снимки Канал 3